EURO 2024 ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var?

Futbolseverler bu yaz futbola doyacak. Avrupa'nın en önemli futbol turnuvası EURO 2024 bu yaz Almanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

EURO 2024 ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var?

Ülkemiz futbol konusunda son yılların en önemli jenerasyonunu yakalamış durumda. Dünyanın önemli kulüplerinde oynayan genç yeteneklerine güvenen Türkiye, turnuvada adından söz ettirmek istiyor.

Başarılı bir eleme sürecinden geçen milli takım grubunu lider olarak tamamlamıştı. Unutulmaz EURO 2008 performansını tekrarlamak isteyen Ay yıldızlılar üst üste 3. defa bir Avrupa Şampiyonasında yer almaya hazırlanıyor. EURO 2016'da 3 puanla grubunu 3. sırada tamamlayan A Milli Futbol Takımı EURO 2020'den puansız dönmüştü.

EURO 2024 ne zaman başlayacak? Türkiye'nin grubunda kimler var?

EURO 2024 BAŞLAMA TARİHİ NE ZAMAN?

Son iki turnuvada da gruptan çıkamayan milliler bu sefer çok daha iyi bir sonuç almayı umut ediyor. Bu kapsamda ülkemizdeki futbol tutkunları da kadroda yer alan oyuncuların genç ve önemli takımlarda yer almasından dolayı beklentilerini yüksek tutuyor.

4 yılda bir gerçekleşen turnuva bu sene Almanya'da gerçekleşecek. Türk vatandaşlarının ülkemizin dışında en çok bulunduğu ülke olan Almanya'da millilerin önemli bir taraftar desteğine sahip olacağı düşünülüyor. Avrupa ve dünya genelinde bir çok kesim tarafından takip edilen organizasyon bu yıl 14 Haziran - 17 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE EURO 2024 GRUBU

A Milli Futbol takımımız EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında F Grubunda yer alacak. Ay yıldızlılar grubunda Portekiz, Çekya ve Gürcistan ile karşı karşıya gelecek.

Başlamasına çok az zaman kalan turnuvada yer alacak takımlar hazırlıklarını sürdürüyor. Milli oyuncularımızın da liglerin sona ermesinin hemen ardından toplanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER