EURO 2024 Finali ne zaman, saat kaçta, kimler nerede oynayacak

Avrupa'nın haftalardır heyecandan yerinde duramadığı EURO2024'te kupanın sahibini bulmasına çok az kaldı. İlk finalist ise dün gece belli oldu.

EURO 2024 Finali ne zaman, saat kaçta, kimler nerede oynayacak

Turnuvanın yarı final ayağı dün akşam oynanan İspanya-Fransa maçı ile başladı. Kupanın favorisi gösterilen iki takımın oynadığı maç bir kez daha bir maçta geri dönüş izletti. İspanya 1-0 geriye düşmesine rağmen peş peşe buldukları 2 gol ile finale çıkan takım oldu. Maç sonunda İspanyollar 12 yılın ardından bir kez daha Avrupa Şampiyonu olmaya yaklaştılar.

Bu sonucun ardından Fransa cephesinde büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Horozlar maçın ardından Paris'e dönmek için hazırlıklara başladı. Kupada ilk finalistin İspanya olmasının ardından finale dair detaylar daha fazla merak edilmeye başlandı.

BÜYÜK FİNALE ÇOK AZ KALDI

4 yılda bir yapılan Avrupa Futbol Şampiyonası 14 Temmuz gibi final yapacak. İspanya ile Hollanda-İngiltere maçı galibinin oynayacağı final saat 22:00'da başlayacak. Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan olimpiyat stadyumunda oynanacak final sonrasında kupanın sahibi belli olacak.

Bu turnuvanın sona ermesinin ardından futbol severler bir sonraki Avrupa Futbol Şampiyonası için 2028 yılına kadar beklemek zorunda kalacak. Bir sonraki turnuva Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyetinin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER