Dünyanın konuştuğu isim! Yusuf Dikeç kimdir, ne yaptı, neden ünlü oldu

Geçtiğimiz günlerde başlayan Paris Olimpiyat oyunları tüm heyecanıyla devam ediyor. Binlerce sporcu olimpiyatları başarı ile tamamlayıp madalya kazanmak mücadele veriyor.

Dünyanın konuştuğu isim! Yusuf Dikeç kimdir, ne yaptı, neden ünlü oldu

Türkiye'de bu sene olimpiyatlara 102 sporcu ile katılım sağlamıştı. Çeşitli branşlarda mücadele veren sporcularımızdan şu ana kadar 1 gümüş ve 1 bronz madalya gelmişti.

Alınan gümüş madalya ülkemiz için bir dönüm noktası olmuş ve atıcılıktaki ilk madalya kazanılmıştı. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan ikilisi ülkemizi gururlandırırken Dikeç farklı bir yönüyle gündem oldu.

Dünyanın konuştuğu isim! Yusuf Dikeç kimdir, ne yaptı, neden ünlü oldu

ELİ CEBİNDE MADALYA KAZANDI

Sporcu kimliğinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir asker olan Yusuf Dikeç atışlar esnasındaki rahat tavrı ile dünya gündemine girdi. Elon Musk bile Dikeç'in resmini paylaşan bir sayfaya "Nice (güzel)" yorum yaparak hayranlığını gösterdi.

Herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan elleri cebinde atış yapan Dikeç global anlamda sosyal medyada bir viral haline geldi. Rahat ve kendinden emin bir şekilde olimpiyat 2.si olan Yusuf Dikeç ile ilgili övgü dolu paylaşımlar yapılmaya devam ediliyor.

Milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in atış yaparken ki hali olimpiyatların unutulmazları arasına girdi. Diğer sporcularımızda kendi branşlarında mücadelelerini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER