Dünyaca ünlü yıldızların doğum günü 5 Şubat! Ronaldo, Neymar, Hagi...

Takvimler 5 Şubat 2024'ü gösterirken bugün dünya futboluna damga vurmuş yıldızın da doğum günü olarak kutlandı. Cristiano Ronaldo, Neymar JR, George Hagi ve daha niceleri...

Dünyaca ünlü yıldızların doğum günü 5 Şubat! Ronaldo, Neymar, Hagi...

5 Şubatta dünya futboluna damga vuran birçok yıldızın doğum günü olarak tarihe geçti. Cristiano Ronaldo'dan tutun da Neymar JR'ye Gheorghe Hagi'ye kadar yıldız futbolcular 5 Şubat'ta gözünü dünyaya açtı.

CRİSTİANO RONALDO

Cristiano Ronaldo, 5 Şubat 1985 yılında gözlerini Portekiz’in Madeira şehrinde dünyaya açtı. Sporting Lisbon altyapısında futbola başlayan süper yıldız ilerleyen yıllarda A takıma yükseldi. Sporting'de gösterdiği olağanüstü performans ile İngiltere'nin dev kulüplerin Manchester United'a oradan da dünya devi Real Madrid'e transfer oldu ve bu kulüplerde tarihe geçen performanslar ortaya koyan Ronaldo adını dünya futbol tarihine altın harflerle yazdırdı.

Dünyaca ünlü yıldızların doğum günü 5 Şubat! Ronaldo, Neymar, Hagi...

2009 yılında başladığı Real Madrid kariyerine 2018 yılında son veren 100 milyon bedel ile İtalyan ekibi Juventus'un yolunu tutan Ronaldo, 2021 yazında evine, Manchester United'a döndü. İkinci Manchester United dönemini çok parlak olmayan yıldız oyuncu Suudi Arabistan takımlarından Al-Nassr'a tranfer oldu ve halen sarı-lacivertli tkaım forması altında top koşturuyor.

Kariyerinde 34 kupa kazanan Ronaldo, 5 Ballon D'or, 3 Fıfa Yılın Futbolcusu, 4 kez de Avrupa'da Yılın Futbolcusu seçildi.

NEYMAR JR

Listedeki bir diğer süper yıldız ise Neymar JR oldu. Brezilya'nın Ronaldinho'dan sonra çıkardığı en yetenekli futbolcuların başında gelen Neymar JR kariyerinin son bölümü iyi geçirmesede büyük kulüplerde oynadı ve onlarca kupa kazanarak dünya futbol tarihine geçti.

Dünyaca ünlü yıldızların doğum günü 5 Şubat! Ronaldo, Neymar, Hagi... - Resim : 2

32. yaş gününü kutlayan oyuncu 1992 yılında Brezilya'nın Sao Paulo kentinde gözlerini dünyaya açtı. 2003 yılında Santos altyapısında futbola başlayan Neymar ilerleyen yıllarda A takıma yükseldi. Çalım yeteneği ve şut tekniği üst düzey olan Neymar 2011 ve 2012 yıllarında Güney Amerika'da yılın futbolcusu seçildi. Brezilyalı oyuncunun 2011 yılında Flamengo'ya attığı gol dünyada Puskas ödülünün sahibi oldu.

2013 yılında İspanya'nın Barcelona takımına transfer olan Neymar burada gösterdiği performans ile 2017 yılında dünyada bonservis ücreti rekorunu kırarak tam 222 milyon euroya Fransa'nın Paris Saint Germain takımına transfer oldu. 2023 yılında ise Neymar, Paris Saint Germain'den Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al-Hilal'e 90 milyon euro bedel ile transfer oldu.

Al- Hilal ile 3 maça çıkan Neymar daha sonra ağır bir sakatalık yaşadı ve uzun süre sahalardan uzak kalacak.

GHEORGHE HAGİ

Karpatların Maradonası diye adlandırılan Rumen yıldız George Hagi, 1965 yılında Romanya'nın Sacele kentinde dünyaya geldi. Romanya'nın Farul takımında kariyerine başlayan Hagi, Steau Bükreş'e kadar transfer oldu. Bükreş takımından dünyanın dev kulüplerinden Real Madrid'e transfer olan Hagi burada istediği performansı ortaya koyamadı. Ardından İtalya'nın Bresica takımın yolunu tutan Hagi yeniden İspanya'nın yolu tuttu. Bu kez Hagi'nin durağı ise Barcelona oldu. 2 yıl Katalan ekibinde top koşturan Hagi daha sonra Türkiye'nin 3 büyüklerinden Galatasaray'ın yolunu tuttu ve 5 başarılı yıl geçirdikten sonra kariyerini noktaladı.

Dünyaca ünlü yıldızların doğum günü 5 Şubat! Ronaldo, Neymar, Hagi... - Resim : 3

Kariyerinde 20 kupa kazanan Hagi, Romanya'da 7 kez yılın futbolcusu seçildi ve dünya futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran bir diğer isim oldu.

5 Şubat tarihinde Carlos Tevez, Sven Goran Eriksson,Giovanni Van Bronckhorst, Cesare Maldini, Manuel Fernandes, Jesper Blomqvist, Adnan Januzaj gibi yıldız isimlerde dünyaya gözlerini açtı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER