Devlet korumasındaki çocuklar, sporda elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunan çocuklar, sporda elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor.

Devlet korumasındaki çocuklar, sporda elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor!

Bu yıl uluslararası arenada 1 gümüş madalya kazanan bu çocuklar, ulusal müsabakalarda ise 175 kez dereceye girmeyi başardılar.

devlet-korumasindaki-aydinli-cocuklar-turkiye-sampiyonu-oldu.webp

Toplam 20 Milli Sporcu ve 1557 Lisanslı Çocuk Sporcu

2023 yılı itibarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait kuruluşlarda koruma ve bakım altında olan toplam 20 milli sporcu bulunuyor. Bu milli sporculardan 18'i kız çocuk, 2'si erkek çocuk olup 8 farklı spor branşında dereceleri bulunuyor. Ayrıca, Bakanlığa bağlı kurumlarda 56 farklı spor branşında 766 kız ve 791 erkek olmak üzere toplam 1557 lisanslı çocuk sporcu bulunuyor.

94771197-1654165131.jpg

Çocukların Yeteneklerini Keşfetmek ve Geliştirmek İçin Çalışmalar Sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruma ve bakım altındaki çocukların ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için her alanda destek vermeye devam ediyor. Üniversiteler, federasyonlar ve kamu kurumlarıyla işbirliği yaparak çocukların yeteneklerini tespit ediyorlar. Çocukların gelişimini desteklemek amacıyla bu çocuklar en az bir spor dalına yönlendiriliyor.

Kuruluşlarda kalan çocuklar, güreş, okçuluk, badminton, kempo, halter, boks, bisiklet, dağcılık, kayak, judo, hokey ve koşu gibi çeşitli spor dallarında ülkemizi uluslararası arenada temsil ediyorlar. Çocukların sportif, sanatsal ve kültürel alanlardaki bilgi, beceri ve başarılarını desteklemek için çalışmalar ve işbirlikleri güçlenerek sürdürülmeye devam ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER