Devlet korumasında yetişen genç kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonası'na hazırlanıyor

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı devlet korumasında yetişen 15 genç kızın oluşturduğu ASH Ragbi takımı 2025’te düzenlenecek olan Türkiye Ragbi Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Devlet korumasında yetişen genç kızlar Türkiye Ragbi Şampiyonası'na hazırlanıyor

Aktarılan habere göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı devlet koruması ve bakımında olan çocukların yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi adına çeşitli alanlardaki desteklerine devam ediyor.

18 yaş altı olan 15 genç kızdan oluşan Aile Sosyal Hizmetler Ragbi Takımı kuruldu. Takım 2025’te düzenlenecek olan Türkiye Ragbi Şampiyonası’na hazırlanmaya başladı. Gençler tüm güçleriyle çalışıyor.

Takım antrenörü Ebru Güdek Danışmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızların çok istekli ve hevesli olduğunu, yaklaşık 3 yıldır da yarışmalara katıldıklarını söyledi.

“GERÇEKTEN BAŞARACAĞIZ”

Danışmaz, "U18 Türkiye şampiyonalarına katıldık, ilk 6'ya girdik. Çeyrek finallere çıkma şansımız oldu. Kadın takımı olarak ilk kadın takımı, İstanbul'da da bir erkek takımı var. Kızlar çok istekli. Ragbi sporu stres yönetimine, öfke kontrolüne, öz güven artırmaya çok katkı sağlıyor. Çok çalışıyoruz ve gerçekten başaracağız." diye konuştu.

“KIZLAR İSTEKLİ VE ÇALIŞMALARIMIZ GÜZEL GİDİYOR”

Takımdaki kızlara önce üniversiteyi kazanma, sonra da ragbi antrenörü olma hedefi koyduğunu anlatan Danışmaz, "Hayatlarının devamında da sporu yapıp, spor sayesinde meslek edinmelerini istiyorum. Buradan çıkan sporcularım var onlara hakemlik belgelerini aldırdım. Mart'ta U18 kategorisinde Türkiye şampiyonasına katılacağız, ona hazırlanıyoruz. Güzel sonuçlar bekliyoruz. Yeni oyuncularımız var, kızlar istekli ve çalışmalarımız güzel gidiyor." dedi.

İLK BAŞTA SERT BİR SPOR GİBİ GÖRÜNEBİLİR

Danışmaz, yaptığı açıklamasının devamında genç kızlara ragbiyi denemeleri gerektiğini ifade ederek, bu sporun özgüveni de geliştirdiğini söyledi. Ragbinin ilk etapta sert bir spor gibi görünebileceğini ifade eden Danışmaz, spor ve olimpik bir branş açısından da olanakların fazla olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER