CEV Şampiyonlar Ligi finali 4 yıl sonra Türk takımları olmadan oynanacak

CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Eczacıbaşı Dyavit'in elenmesi ile 4 yıl sonra bir Türk takımı final aşamasını göremedi.

CEV Şampiyonlar Ligi finali 4 yıl sonra Türk takımları olmadan oynanacak

Kadınlar voleybolunda Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli turnuvası olan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde son Türk temsilcisi Eczacıbaşı Dynavit'te yarı finalde elendi. Böylece 4 yılın ardından bir Türk takımı CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde final etabını göremedi.

Türk ekipleri, voleybolun en prestijli arenası olan CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde, İtalyan takımları karşısında tutunamayarak finale yükselme şansını kaybetti.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon üç Türk takımı mücadele etti. Geride kalan iki sezonun şampiyonu VakıfBank, çeyrek final aşamasında elenerek yarışa veda etti. Yarı finalde mücadele eden Türk temsilcilerinden Fenerbahçe Opet, İtalya'nın Allianz Vero Volley takımına altın set sonucunda elenirken Eczacıbaşı Dynavit ise A. Carraro Imoco'ya her iki maçta da mağlup oldu ve turnuvaya yarı finalde veda etti.

4 YIL SONRA TÜRK TAKIMLARI OLMADAN FİNAL OYNANACAK

Son olarak 2018-2019 sezonunda bir Türk takımı CEV Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösterememişti ve dört yıl sonra, Türk ekipleri yeniden finali göremedi. 2019-2020 sezonu, koronavirüs salgını nedeniyle turnuva iptal edildi. 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında VakıfBank, 2022-2023 sezonunda ise hem VakıfBank hem de Eczacıbaşı Dynavit finalde mücadele etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER