Bu hafta liglerde maç olacak mı, milli ara nedir?

Türkiye'de futbol spor organizasyonu olmasının ötesinde bir yaşam biçimi haline geldi. Büyük bir çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu Türk futbolseverlerin sezon içinde en sevmediği dönemler arasında milli aralar yer alıyor.

Bu hafta liglerde maç olacak mı, milli ara nedir?

Son dönemde FIFA ve UEFA gibi oluşumlara yoğun maç takvimlerinden ve planlamalardan dolayı büyük eleştiri geliyor. Özellikle oyuncular hayatlarında kendilerine vakit kalmadığından şikayet ediyor.

Öte yandan uluslararası milli takım organizasyonlarından dolayı bu sezon liglere sık sık ara verilme gibi bir durum söz konusu oldu. UEFA Uluslar Ligi maçlarından dolayı Eylül, Ekim ve Kasım ayında yaklaşık 2'şer haftalık ara süreci yaşanacak.

SÜPER VE 1.LİGDE 2. MİLLİ ARA DÖNEMİ YAŞANIYOR

Geçtiğimiz ay bu nedenle liglere 2 haftalık aranın verilmesinin ardından 2. milli ara dönemi de başladı. Kulüpler arayı kamp yaparak ve ara sonrasına çalışacak geçirmeye başlarken bazı oyuncularda aldıkları davetten dolayı milli takıma gittiler.

UEFA Uluslar Liginde 3 ve 4. hafta maçları bugün başlayacak ve 15 Ekime kadar tamamlanacak. Aranın ardından Süper Ligde maçlar 19 Ekim. 1. Ligde ise 18 Ekim'de kaldığı yerden devam edecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımı da UEFA Uluslar Liginde 11 Ekim'de Karadağ ve 14 Ekim'de İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Grubunda averajla lider bulunan Türkiye alacağı 6 puanla puanını 10'a yükseltmek ve A grubuna yükselme yolunda kendini sağlama almak istiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER