Bizim Çocuklar Uluslar Ligine Galler beraberliğiyle başladı!

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında göz dolduran bir performans sergileyen A Milli Futbol takımımız Temmuz ayından beri ilk maçını oynadı. Milliler Uluslar Ligi B grubunda Galler ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Bizim Çocuklar Uluslar Ligine Galler beraberliğiyle başladı!

Son yılların en gözde jenerasyonlarından birisine sahip olan Türkiye bu gücünü Avrupa Futbol Şampiyonasında göstermişti. Avrupa'nın önde gelen takımlarında oyuncuları olan Türkiye yarı finali ucu ucuna kaçırmıştı.

Güzel bir turnuva dönemini geride bırakan A Milli Futbol Takımı yeni hedefini Uluslar Liginde A grubuna yükselmek olarak belirledi. Bu kapsamda yer aldığı B grubunda ilk maçını Galler ile oynayan Türkiye sahadan bir puanla ayrıldı.

TÜRKİYE 1 PUANI ZOR KURTARDI

Galler'in ev sahibi olmasının da verdiği avantajla daha etkili bir futbol oynadığı maçta ilk yarı millilerimiz ağırlıklı olarak savunma futbolu oynadı. Galler üst üste ataklar yapmasına rağmen ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

İlk yarısı 0-0 tamamlanan mücadelenin ikinci yarısında da skorda değişiklik yaşanmadı. Oyunu domine eden ve etkili bir top oynayan Galler'de bir türlü kaleye gidemedi ve maçta herhangi bir gol sesi çıkmadı. Mücadelenin 62. dakikasında Barış Alper Yılmaz ikinci sarıdan kırmızı kart yiyerek takımını 10 kişi bıraktı.

Türkiye bu sonuçla Uluslar liginde 1 puana sahip oldu. Milliler bir sonraki maçını 9 Eylül'de İzlanda ile İzmir'de oynayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER