Bizim Çocuklar EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi! Rakip Hollanda

Türkiye Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında tarih yazmaya devam ediyor. Gruptan çıkarak uzun süre sonra bir Avrupa Turnuvasında başarı elde eden milliler bu başarısını bir aşama daha ilerletti.

Bizim Çocuklar EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi! Rakip Hollanda

F grubunu 2. sırada bitiren Bizim Çocuklar son 16 turunda Avusturya ile eşleşmişti. Çeyrek finale yükselen son takımın belli olduğu maçta gülen taraf Ay yıldızlılar oldu.

MERİH DEMİRAL MAÇA DAMGA VURDU

Maça iyi başlayan millilerimiz maçın henüz 57. saniyesinde Merih Demiral'ın ayağından bulduğu gol ile maçta öne geçti. Mücadeleye adeta 1-0 önde başlayan Bizim Çocuklar ilk yarıda etkili oyununu sürdürdü ve Avusturya'ya fırsat vermedi.

Her iki takımında birbirlerinin kalelerine yaptığı ataklar sonuçsuz kaldı ve ilk yarı bu skorla tamamlandı. Mücadelenin ikinci yarısında Merih Demiral bir kez daha sahneye çıktı ve 59. dakikada kornerden gelen topta kafa vuruşu ile kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti.

Millilerin 2 farkla öne geçmesinin ardından Avusturya tarafı ataklarını daha da sıklaştırdı ve 67. dakikada Gregoritsch farkı 1'e indiren golü kaydetti. Bu golün ardından Avusturya ataklarını daha da sıklaştırsa da sonuca ulaşamadı.

BİR SONRAKİ HEDEF YARI FİNAL

Maçta başka gol olmadı ve mücadele 2-1 Türkiye'nin üstünlüğü ile sona erdi. Türkiye bu sonuçla EURO 2008 Avrupa Futbol Şampiyonasının ardından bir kez daha bir Avrupa turnuvasında Çeyrek Finale yükseldi. Maçın son düdüğü ile bizim çocuklar büyük bir mutluluk yaşadı.

Türkiye Avusturya galibiyetinin ardından Çeyrek final turunda Hollanda ile eşleşti. Millilerimiz Çeyrek final maçını 6 Temmuz saat 22:00'da Berlin'de oynayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER