Bizim Çocuklar EURO 2024'e veda etti!

A Milli Futbol Takımımız Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonasında Çeyrek final turunda Hollanda ile karşılaştı. Maçta gülen taraf turuncular oldu.

Bizim Çocuklar EURO 2024'e veda etti!

Milyonlarca Türk futbolseverin merakla beklediği karşılaşma Almanya'nın başkenti Berlin'de oynadı. Turnuvada verdiği mücadele ve aldığı sonuçlarla adından söz ettirmeyi başarmıştı. F Grubundan ikinci olarak çıkan ve son 14 turunda Avusturya'yı eleyen milliler Çeyrek Final turunda Hollanda ile karşı karşıya geldi.

Mücadeleye etkili bir şekilde başlayan ve üst üste ataklarla gol arayan Millilerimiz istediği sonuca 35. dakikada ulaştı. Takımın adından en çok söz ettiren oyuncularımızdan Samet Akaydın 35. dakikada sahneye çıktı. Samet'in kafa vuruşu ile 1-0 öne geçen Bizim Çocuklar ilk yarıyı bu sonuçla kapadı.

KAZANAN HOLLANDA OLDU

İkinci yarıda da bu oyununu sürdüren Bizim Çocuklar maçın son dakikalarında peş peşe yediği goller ile 2-1 geriye düştü. Hollanda 70. dakikada De Virj ve 76. dakikada Mert Müldür'ün kendi kalesine attığı gollerle üstün taraf oldu.

Yediği gollerin ardından beraberlik için üst üste ataklar yapan ve kritik pozisyonlar kaçıran Bizim Çocuklar istediği golü bulamadı. Hollanda maçta 2-1 kazanan taraf oldu ve yarı finale yükseldi. Maç sonrasında oyuncularımızda ve taraftarlarda büyük bir üzüntü yaşandı.

Hollanda tarafında ise büyük bir sevinç yaşandı. Son 4'e kalmayı doyasıya kutlayan portakallar 10 Temmuz'da İngiltere ile finale çıkmak için mücadele verecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER