Bizim Çocuklar başardı! Türkiye EURO 2024 Avrupa Şampiyonasında adını son 16 turuna yazdırdı

A Milli Futbol takımımız turnuvada devam edebilmek için Çekya ile gruptaki son maçını oynadı. Büyük mücadeleye sahne olan maçta Milliler Çekya ile 1-1 berabere kaldı ve grupta 2. oldu.

Türkiye EURO 2024 Avrupa Şampiyonasında adını son 16 turuna yazdırdı

Almanya'nın Hamburg kentinde oynanan maçta taraftarların büyük desteğini arkasına alan A Milli Takım maça sıkı bir baskı ile başladı. Pozisyona girmeye çalışan milliler 20. dakikada Çekya'nın oyuncusu Barak'ın kırmızı kart yemesi ile iyice moral kazandı.

GALİBİYET MİLLİLERE YARADI

Bu durumun ardından A Milli Futbol Takımımız peş peşe ataklarına devam etse de ilk yarıda sonuca ulaşamadı ve mücadele de ilk yarı 0-0 berabere bitti. İkinci yarıda etkili oyununa kaldığı yerden devam eden A Milli Futbol Takımımız Hakan Çalhanoğlu'nun 51. dakikada attığı gol ile öne geçmeyi başardı.

Bu durumun ardından Çekya tarafından cevap gecikmedi. Soucek'in 66. dakikada attığı gol ile maçta 1-1'lik eşitlik oldu. Maçın geri kalan kısmında takımlar yoğun bir şekilde mücadele etmeye devam etti. Mücadelede son sözü Cenk Tosun söyledi. Tosun'un 90+4'te attı gol ile mücadele 2-1 bitti ve Türkiye adını bir üst tura yazdıran taraf oldu.

AVUSTURYA İLE ÇEYREK FİNAL İÇİN MÜCADELE EDİLECEK

A Milli Futbol Takımımız bu sonuçla grupta puanını 6 yaptı ve Portekiz'i 2-0 mağlup eden Gürcistan'ın önünde yer aldı.

Son 16 turunda yer almayı başaran milliler D grubunun lideri olan Avusturya ile 2 Temmuz Salı günü karşı karşıya gelecek. Maçın kazananı Çeyrek Finalde yer alacak 8 takımdan birisi olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER