Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin hakemi Atilla Karaoğlan kimdir?

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe karşılaşmasını yönetecek hakem Atilla Karaoğlan'ın ne iş yaptığı, nereli olduğu futbolseverler tarafından oldukça merak ediliyor.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinin hakemi Atilla Karaoğlan kimdir?

Trendyol Süper Lig'in 15. haftası kıtalararası derbiye sahne olacak. İstanbul'un 3 büyüklerinden Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi mücadelesi 9 Aralık Pazar (Bugün) saat 19.00'da başlayacak. Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak mücadelede hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Önemli karşılaşmada Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Cevdet Kömürcüoğlu olacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

Futbolseverler tarafından dev derbide düdük çalacak hakem Atilla Karaoğlan'ın kim olduğunu oldukça merak ediliyor.

ATİLLA KARAOĞLAN KİMDİR?

Atilla Karaoğlan, 22 Haziran 1986'da Sakarya'da dünyaya geldi. Karaoğlan'ın hakemlikten önce asıl mesleği öğretmenlik ve futbol antrenörlüğünden mezun olmuştur. Derbinin hakemi Karaoğlan'ın babası eski bir futbolcudur. Hakemlik kariyerine 2007'de başlayan Atilla Karaoğlan, ilk Süper Lig maçını 2019-2020 sezonunda yönetmiştir.

2018'DE TARAFTARIN SALDIRISINA UĞRADI

Karaoğlan, 2018 yılında Spor Toto 1. Lig'de düdük çaldığı Balıkesirspor - Ümraniyespor maçında bir taraftar tarafından saldırıya uğradı.

GAZİANTEP FK - BEŞİKTAŞ MAÇININ ARDINDAN GÜNDEME OTURDU

Atilla Karaoğlan, geçtiğimiz sezon 25 Aralık 2022'de oynanan Gaziantep - Beşiktaş maçını yönetti ve verdiği karar ile Türk futbol gündeminde uzun süre tartışmaların baş rolü oldu. Karaoğlan karşılaşmanın 24. dakikasında N'koudu'nun Stelios Kitsiou'ya kafası ile yaptığı müdahalenin ardından sarı kartına başvurmuştu. Ardından Karaoğlan'a Gaziantep FK'li oyuncular yoğun itirazda bulundu ve VAR sistemi izleme tavsiyesinde bulundu. Pozisyonu izleyen Atilla Karaoğlan kararını değiştirmedi ve sarı kartta kaldı.

Karşılaşmanın ardından 3 Ocak 2023 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), VAR ile hakem Atilla Karaoğlan arasında yaşanan diyaloğu yayınladı.

Atilla Karaoğlan ve Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) arasında yaşanan diyalog şu şekilde:

VAR: Bak bak bak kafayı gördün mü? Kartı göstermek üzere şimdi. Sarı verdi... Bir daha göstersin, bir daha göstersin... Atilla ne gördün sen?

Atilla Karaoğlan: Ağabey hafif bir dokunuyor, şiddet yok, vurma yok.

VAR: İttiriyor gibi mi görüyorsun? Atilla sana inceleme veriyorum inceleme.

Atilla Karaoğlan: Ağabey şiddet yok diye gördüm. Şiddet var mı?

VAR: Var, kafayla vuruyor. Bariz burnuna vurduğunu görüyorum.

Atilla Karaoğlan: Ben ittiriyor olarak görüyorum. Normal hızda oynat teması gördüm zaten. Burnuna dokunuyor ya şiddet yok.

VAR: Burnuna net kafa attığını görüyorum ben de.

Atilla Karaoğlan: Normal hızda oynatsana, geniş açıdan oynatsana. Ağabey abartıyor ya ben sarıda kalacağım tamam mı?

VAR: Karar senin tamam.

Federasyon Gaziantep FK ile Beşiktaş arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasında verdiği hatalı karar nedeniyle Karaoğlan'a uzun süre maç verilmeyeceğini açıkladı.

2 ay sonra, Karaoğlan Süper Lig'in 23. haftasında oynanacak olan Ümraniyespor - Adana Demirspor maçına atanmıştır.

KARAOĞLAN KARİYERİNDEKİ 3. DERBİSİNİ YÖNETECEK

Kariyerindeki ilk kez Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini yönetecek hakem Atilla Karaoğlan daha önce iki kez derbide düdük çaldı. Karaoğlan daha önce 2021-22 sezonunda Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği, 2022-23 sezonunda Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-0 mağlup ettiği karşılaşmaları yönetmişti.

SONRAKİ HABER