Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda geri sayım başladı

19 Mayıs Stadyumu yıkıldıktan sonra Temmuz 2022’de yapımına başlanan Ankara Stadyumu’nun inşası hızla devam ediyor.

Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Ankara Stadyumu’nda geri sayım başladı

19 Mayıs Stadyumu yıkıldıktan sonra Temmuz 2022’de yapımına başlanan Ankara Stadyumu’nun inşası hızla devam ediyor.

Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda geri sayım başladı

Uzun yıllar MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin iç saha maçlarını oynadığı Ankara 19 Mayıs Stadyumu 16 Nisan 1934 yılında yapımına başlanmış ve 15 Aralık 1936 yılında tamamlandı. İtalyan mimar Paolo Vietti - Violi tarafınfan tarafından, spor komplekslerinin ilki olma özelliği taşırken türünün de ilk örneği. 19 Mayıs Stadyumu, Türkiye'nin stadyum tarihi açısından büyük ve sembolik bir önem taşıyor.

19 MAYIS'TA İLK GECE MAÇI 1954'TE YAPILDI

1954 tarihine kadar Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda yalnızca gündüz maçları oynandı. 8 Temmuz 1954'te ilk gece maçı ışıldaklarla aydınlatılan stadyumda Gençlerbirliği ile Adana Demirspor arasında oynandı ve 2-2'lik beraberlikle sona eren müsabaka tarihe Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda oynatılan ilk gece maçı olarak geçti.

AY YILDIZLILAR TARİHİ STADYUMDA 28 MAÇ OYNADI

Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda geri sayım başladı - Resim : 2

A Milli takım bu tarihi stadyumda 6 Mart 2014 yılına kadar 28 karşılaşmaya çıktı. Ay - yıldızlılar bu karşılaşmalarda 14 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 50 gol gönderen milliler kalesinde 34 gol gördü.

4 AĞUSTOS 2018'DE ANKARA, TARİHİ 19 MAYIS STADYUMUNA VEDA ETTİ

Tarihler 4 Ağustos 2018 gösterdiğinde ise sayısız mücadeleye ev sahipliği yapan Ankara 19 Mayıs Stadyumu şehrin ihtiyaçlarını karşılamadığı gerekçesiyle tam 82 yıl sonra yıkıldı. ve aynı yere 45 bin kişilik kapasiteye sahip Ankara Stadyumu tüm ihtişamı ile yükseliyor.

ANKARA STADYUMU 2025'TE FUTBOL OYNAMAK İÇİN HAZIR OLACAK

2022 Temmuz ayında inşasına başlanan Ankara Stadyumu'nda çalışmalar hızla devam ediyor. Görkemli stadyumun 2025'in Mayıs ayında tamamlanması bekleniyor.

Ankara Stadyumu'nun Proje Müdür Yardımcısı Ahmet Özkan, Stadyum inşasına ilişkin son gelişmelerini Haber Ankara mikrofonuna anlattı.

"ŞU ANDA İLERLEME HIZIMIZ GAYET İYİ"

Ankara Stadyumu'nun temeli atıldığı günden bugüne kadar ki süreci Proje Müdür Yardımcısı Ahmet Özkan şu sözlerle anlattı:

“Yeni Ankara Stadyumu fen testi Temmuz 2022 tarihinde başlamıştır. Hafriyat ve men güçlendirmesi ve akabinde betonarme imalatlarıyla devam ediyor. Şu anda betonarme imalatları ile %60 seviyesine kadar ulaştı. Çatı çeliği elektrik mekanik ve diyar imalatlarda bu ay içerisinde veya önümüzdeki ay içerisinde başlayacaktır. Şu anda ilerleme hızımız gayet iyi, olması gerektiği hızda ilerliyoruz.”

Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda geri sayım başladı - Resim : 3

“BİTİŞ TARİHİ 2025 MAYIS VEYA HAZİRAN OLACAKTIR”

nkara Stadyumu'nun ilk olarak 2024'ün Mayıs ayında tamamlanması bekleniyordu tamamlanması bekleniyordu ancak son açıklamalara göre 2025 mayıs ayında statta sona gelinecek. yapımla ilgili gecikmeye de değinen Özkan, "2024'ün mayıs ayına ilişkin tarihi engel olan hususlar oldu. Tenis kulübünün buradan taşınma süreci uzun sürdüğü için bizim bitiş tarihimiz 2025 Mayıs tarihi veya Haziran tarihi olacaktır" dedi.

ANKARA STADYUMU'NUN KAPASİTESİ ARTTIRILABİLİR

Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda geri sayım başladı - Resim : 4

Özkan, stadyumun ilerleyen dönemlerde kapasitesinin artırılabileceğini belirterek, "Stadyum Projesi 45 bin kişilik, 45 bin kişiyi alacak şekilde imal ediliyor. Kapasitesi arttırılmak istenildiği zaman belirli koşullar içerisinde yapılabiliyor. Alanı da bu anlamda müsait stadyumun" diye konuştu.

EURO 2032 İÇİN BİLDİRİLEN STADYUMLAR ARASINDA 'ANKARA STADYUMU'DA VAR

Başkentin görkemli stadı hızla yükseliyor! Yeni Ankara 19 Mayıs Stadyumu’nda geri sayım başladı - Resim : 5

Türkiye'nin İtalya ile birlikte ortaklaşa düzenleyeceği 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2032) için TFF'nin bildirdiği stadyumlar arasında yapımı devam eden Ankara Stadyumu da yer aldı.

Youtube kanalımıza abone olmak içinTIKLAYIN

Tahsin KEMER / Gurbetelli YALÇIN / Yaren ALOĞLU - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)