Bakan Bak sağduyu çağrısında bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Acıbadem Hastanesi'nde tedavisi devam eden Halil Umut Meler'i ziyaret etti. Bu olayı milat olarak görelim ifadesini kullanan Bakan Bak, sağduyu çağrısında bulundu.

Bakan Bak sağduyu çağrısında bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, dün akşam oynanan Trendyol Süper Lig 15. hafta müsabakasının son düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın yumruk attığı ve hastaneye kaldırılan Halil Umut Meler'i tedavi gördüğü Acıbadem Ankara Hastanesi'nde ziyaret etti.

Bakan Bak sağduyu çağrısında bulundu

Ziyaretin ardından hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Osman Aşkın Bak, yapılan eylemi şiddetle kınadıklarını belirterek, hakemlerin üzerindeki baskıyı azaltmak için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve sağduyuya davet ettiğini söyledi. Bakan Bak, bu tip olaylara karşı olduklarını ve kesinlikle prim vermeyeceklerini dile getirdi.

Yaşanan olayda yer alan kişiler ile ilgili İçişleri ve Adalet Bakanlığı'nın gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade eden Bak, “Onlar gerekli değerlendirme ve işlemleri yaptı. Şu anda onlarla ilgili süreç mahkemeye intikal etti. Süreç adli olarak devam ediyor. Hakemler üzerindeki baskıyı azaltmak için herkesin üzerine görev düşüyor. Herkesi sağduyuya çağırıyoruz. Bu tip olaylara kesinlikle karşıyız ve prim vermeyeceğiz” dedi.

Osman Aşkın Bak, Olayın bütün camiayı üzdüğünü ifade ederek bu tarz durumları spor sahalarında görmek istemediklerini ve bunların hiçbirine fırsat vermeyeceklerini söyledi. Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da olayı yakından takip ettiğini ve Halil Umut Meler arayıp, geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu aktardı.

BAKAN BAK: OLAY MİLAT NOKTASI OLARAK GÖRÜLMELİ

Bakan Bak, olayı milat noktası görerek herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve Türk sporunun değerini artırmak için çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti..

BAKAN BAK'TAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

2032 Avrupa Şampiyonası’nı organize edeceklerini, bunların önemli süreçler olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı, herkesi sağduyuya çağırdı. Bakan Bak sözlerini, süreçte ne gerekiyorsa yapılacağını kendilerinin de takipçisi olacağını söyleyerek sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER