Bakan Bak olimpiyatların ardından: Sağladığımız imkanları doğru kullanmayan federasyonlardan hesap soracağız

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini belirtti. Bununla beraber sağlanan imkanları doğru kullanmayan federasyonlardan hesap sorulacağını ifade etti.

Bakan Bak: Federasyonlardan hesap soracağız

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından alınan sonuçlara ilişkin Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bak, alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini belirterek, devletin sağladığı imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlara dair açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Fransa’da gerçekleştirilen 2024 Olimpiyat Oyunları’nın ardından olimpiyatları takip eden basın mensuplarıyla Paris’te bir araya geldi.

"SAĞLADIĞIMIZ İMKANLARI DOĞRU KULLANMAYAN FEDERASYONLARDAN HESAP SORACAĞIZ"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na ilişkin Bakan Bak, mücadele eden tüm sporculara teşekkür etti. Sporcuların olimpiyatlara katılmak için verdiği emeği bildiklerini belirten Bakan Bak, "Biz onların daima yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Burada madalya alan, madalyaya yaklaşan ve özellikle ilklere imza atan sporcularımız oldu. Bazı sonuçlar bizi gelecek adına umutlandırırken bazı sonuçlar da önemli mesajlar verdi. Devlet, imkan sağlar.'' dedi. ''Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk.'' diyen Bakan Bak, ''Sağladığımız bu imkanlar, dünyanın pek çok ülkesinde yok. Bunu sadece biz değil uluslararası tüm spor kamuoyu söylüyor. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar bunun hesabını verecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak olimpiyatların ardından: Sağladığımız imkanları doğru kullanmayan federasyonlardan hesap soracağız

Oyunlar öncesinde bekledikleri performansın daha yüksek olduğunu vurgulayan Bakan Bak, duruma madalya üzerinden bakmadığını ifade ederek ''Olimpiyatlar sporun zirvesi. Rakibiniz de en az sizin kadar motive şekilde hazırlanıyor. Burada çok önemli gördüğüm bazı ilkler var. Bunların başında daha önce madalya almadığımız atıcılıkta madalya almamız. Okçulukta takım halinde madalya almamız önemli. Genç yüzücümüz Kuzey Tunçelli’nin ilk kez final yüzmesi bize umut veriyor. Sporcularımızın, hele hele madalya alan sporcuların arasında gençlerin olması bizi biraz daha umutlandırıyor. 3 gümüş, 5 bronz madalyamız var. Filenin sultanları olimpiyat 4.’sü oldu. Önemli rakiplerini geride bıraktı ama final aşamasında istedikleri sonucu alamadılar.'' dedi. Hazırlık süreçlerinde federasyonların her türlü talebini karşıladıklarını ifade eden Bakan Bak, ''Bütçelerinde 2-3 kata varan destekler sağladık. Devlet olarak her türlü imkanı federasyon ve sporculara sunduk. Burada tabii ki herkesin ders çıkarması gerekiyor. Bunun içinde federasyonlar da var. Bizim de tabii ki özeleştiri yapmamız gerekiyor." dereken sözlerini de olimpiyatlara dünyanın en iyilerinin geldiğini söyleyerek noktaladı.

SONRAKİ HABER