Avrupa'da Türk gecesi! Trabzonspor ve Başakşehir galibiyetle başladı

Türk takımları Avrupa kupaları gruplarında yer alma adına oynadıkları eleme maçlarından iyi sonuçlar almayı sürdürüyor. Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde açtığı galibiyet kapısı bugün devam etti.

Avrupa'da Türk gecesi! Trabzonspor ve Başakşehir galibiyetle başladı

Trendyol Süper Lig temsilcilerinden Trabzonspor UEFA Avrupa Liginde, Başakşehir ise UEFA Konferans Liginde grup aşamasına kalabilmek adına eleme maçları oynamaya başladılar. İlk olarak sahneye Trabzonspor çıktı.

KARADENİZ FIRTINASI SLOVAKYA'DA ESTİ

Karadeniz ekibi UEFA Avrupa Ligi 2. Ön eleme turunda Slovakya temsilcisi Ruzomberok ile karşılaştı. Karşılaşmaya iyi başlayan Trabzonspor aradığı golü ilk yarının sonlarında bulundu. Mısırlı futbolcusu Trezeguet attığı gol ile ilk yarının 1-0 bitmesini sağladı.

Slovakya ekibinin bir çok pozisyonunu kurtaran Uğurcan Çakır takımın galibiyet avantajını sürdürmesinde büyük rol oynadı. Maçın son sözünü ise Cihan Çanak söyledi. Trabzonspor'un yeni transferi Çanak 90+1 'de attığı gol ile maçın 2-0 sonuçlanmasını sağladı. Bu sonuç ile Trabzonspor avantajı cebine koyarak eve dönüş yolculuğuna başladı.

BAŞAKŞEHİR GOL OLDU YAĞDI

Bir diğer temsilcimiz Başakşehir ise Avrupa Konferans Ligi 2. ön eleme turunda San Marino temsilcisi La Fiorita ile karşılaştı. Maçı rahat bir şekilde kazanması beklenen İstanbul temsilcisi mücadeleden 6-1'lik bir sonuçla ayrıldı.

Bu sonuçlar ile beraber 3 Türk takımı haftayı galibiyet ile kapattı. Takımlarımız önümüzdeki hafta rövanş maçına çıkıp turu geçmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER