ASO Başkanı Ardıç Ankaragücü'ne sahip çıktı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Çaykur Rizespor ile oynanan lig maçının ardından yaşanan olayların MKE Ankaragücü camiasına mâl edilemeyeceğini ve tümden kulübün cezalandırılmaması gerektiğini söyledi.

ASO Başkanı Ardıç Ankaragücü'ne sahip çıktı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünden sonra yaşanan olaylarla ilgili geleneksel ve sosyal medyada MKE Ankaragücü Kulübüne ağır cezalar verileceği hatta ligden düşürüleceği iddia ediliyordu.

Bu iddiaların ardından Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile olayların MKE Ankaragücü camiasına mâl edilemeyeceğini söyledi.

ASO Başkanı Ardıç Ankaragücü'ne sahip çıktı

“ANKARAGÜCÜ YALNIZ DEĞİLDİR”

Başkan Ardıç, MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası maçın hakemi Halil Umut Meler’e yönelik şiddet olayının derin üzüntüsünü yaşadıklarını spor sahalarında asla görmek istemedikleri bu olayın ardından devletin ilgili tüm kurumları hemen harekete geçtiğini ve failler hakkında adli süreç başlatıldığı ifade etti.

ASO Başkanı, MKE Ankaragücü'nün kökleri Kurtuluş Savaşı’nda vatan için canlarını feda eden İmalat-ı Harbiye işçilerine dayanan Başkent'in 113 yıllık çınarı olduğunu vurgulayarak, yaşanan olayın tüm MKE Ankaragücü camiasına mal edilmeye çalışılmasını ve Başkent'in asırlık markasının kurumsal kimliğini hedef alan söylemleri asla kabul etmedikleri aktardı. Bu olayla ilgili değerlendirmelerde, MKE Ankaragücü camiasının tümden cezalandırılmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi en büyük temennileri olduğu belirten ASO Başkanı, “MKE Ankaragücü yalnız değildir!” dedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER