Askıda bisiklet projesiyle 1050 çocuk bisikletine kavuştu

Askıda bisiklet projesi kapsamında bugüne kadar 1050 çocuk bisiklet sahibi oldu. Bağışçılar sayesinde hem çocukların yüzü gülüyor hem de çocuklara bisiklet sevgisi aşılanıyor.

Askıda bisiklet projesiyle 1050 çocuk bisikletine kavuştu

Askıda Bisiklet Projesi sayesinde ihtiyaç sahibi çocukların bisikleti oluyor. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Erbil açıklamalarda bulundu.

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, 2017 yılında başlattığı projeyle ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını bisikletle buluşturuyor. Çocukların hayalindeki bisiklete kavuşması için 2017 yılında yola çıkan dernek, "Askıda bisiklet" projesini bisiklet sevdalısı insanların katkılarıyla geliştirdi.

Askıda Bisiklet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zehra Erbil, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında açıklama yaptı. Erbil, "Askıda bisiklet, ihtiyaç sahibi çocuklara hayallerindeki bisikleti ulaştırmak, onların güvenli sürüş ve doğada sağlıklı spor yapmalarını sağlamak, bisikleti ev ve okul arası kullanabilecekleri bir araç haline getirmek amacıyla oluşturulmuş, kar amacı gütmeyen bir sosyal sorumluluk projesidir" diye konuştu.

Askıda bisiklet projesiyle 1050 çocuk bisikletine kavuştu

5. ASKIDA BİSİKLET TURU NE ZAMAN?

Zehra Erbil, "Dernek olarak yola çıktığımız ilk günden bu yana amacımız, çocuklarda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalığı arttırmaktır. İhtiyacı olan çocukları ön planda tutarak her daim destekçileri olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar dört Askıda Bisiklet Turu düzenlediklerini söyleyen Erbil, "Proje kapsamında bugüne kadar çocuklara 1050 adet bisiklet, 550 adet kask, 750 adet forma, 450 çift eldiven hediye edilmiştir" dedi. 5. Askıda Bisiklet Turu, 26-29 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. 5. Askıda Bisiklet Turu'na yoğun katılımın olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER