Ankaralılara yetkili isim bizzat duyurdu! Gayrimenkulde ateşi söndürecek yöntemi açıkladı

Ülkemizde fiyat artışlarının devam etmesi her kalemi etkilemeye devam ediyor. Özellikle konut satışlarındaki fiyatların artması nedeniyle uzmanlardan değerlendirmeler gelirken konut fiyatlarındaki balonu söndürecek bir öneri daha gündeme geldi.

Ankaralılara yetkili isim bizzat duyurdu! Gayrimenkulde ateşi söndürecek yöntemi açıkladı

Türkiye'de pandemi döneminin ardından konut satış fiyatlarındaki artışlar vatandaşların ''Konut fiyatları ne zaman düşecek?'' sorularını gündeme getirirken kalıcı bir çözüm bekleniyor. Enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artışına devam ederken banka kredi faizleri de yükseldi.

Banka kredilerinde faizlerin yükselmesi ile birlikte vatandaşlar konut alımında zorlanmaya başladı. Konut fiyatlarının düşmeye başlayacağı söylenirken pek çok önlem alınmaya devam ediyor. Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kentsel dönüşüme ilişkin yeni çalışmalarını değerlendirdi. Bu çerçevede konut fiyatlarının nasıl düşeceğine ilişkin açıklamaya yer verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT FİYATLARINI DÜŞÜREBİLİR

ATEM Başkanı Hakan Akçam, kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel olan kat maliklerinin uzlaşması konusunda 3’te 2 zorunluluğunun kaldırılmasının büyükşehirlerde olduğu gibi yurt genelinde kentsel dönüşümü hızlandıracağına dikkati çekti.

ankaralilara-yetkili-isim-bizzat-duyurdu-gayrimenkulde-atesi-sondurecek-yontemi-acikladi-001.jpg

ATEM Başkanı Akçam, kentsel dönüşümle ilgili olarak yeni kararların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yasalaşmasının ardından gayrimenkul sektöründe bir türlü dinmeyen ateşin de bu uygulamalar sayesinde düşeceğinin altını çizdi.

''HÜKÜMETİMİZİN VE BAKANLIĞIMIZIN BU KONUDA ALDIKLARI KARARLARI OLUMLU BULUYORUZ''

ATEM Başkanı Akçam, kentsel dönüşüme getirilmek istenen yasal düzenlemenin yerinde olduğunu da ifade ederek yaptığı değerlendirmede "Getirilmek istenen salt çoğunluk kararı, birçok binanın kentsel dönüşüme girmesi konusunda kolaylık sağlayacak. Çünkü en başta inşaat maliyetlerindeki rekor artışlar vatandaşların binaları için yenileme kararı almasını zorlaştırıyor.'' dedi.

ankaralilara-yetkili-isim-bizzat-duyurdu-gayrimenkulde-atesi-sondurecek-yontemi-aciklad.jpg

Salt çoğunluk kararına ilişkin olarak ''Şimdi salt çoğunluk kararıyla kentsel dönüşümün hızlanması gayrimenkul sektöründe olumlu bir seyir izletecektir. Kentsel dönüşümde kişisel kompleks ve kaprisler kanun yürürlüğe girdikten sonra bitecek ve sektörümüz de önemli oranda rahatlayacaktır. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın bu konuda aldıkları kararları olumlu buluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER