Ankaralılar yalnızca 8 Ekim Pazar günü kurulacak! Anılar orada hayat bulacak tekrarı olmayacak

Başkent Ankara'da her vatandaşın keşfetmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Ankaralıların bir çoğunun bilmediği ve ekim yalnızca yalnızca bir kez görülebilecek o adrese herkesin uğraması gerekiyor. Başkentin en önemli kültürüne sahip o adresi derledik.

Ankaralılar yalnızca 8 Ekim Pazar günü kurulacak! Anılar orada hayat bulacak tekrarı olmayacak

Ülkemizin Başkenti konumunda bulunan Ankara'yı keşfetmek isteyenler için anlatılması gereken pek çok nokta bulunuyor. Hem çoğu Ankaralının bilmediği hem de keşfedilmesi gereken alanları Haberankara.com okurlarına özel olarak derlerken bu kez her ay yalnızca bir kez görülebilecek bir kültürden bahsettik. Ankara'da ziyaret edilmesi gereken tarihi, turistik ve kültürel adresler bulunurken bunların arasında pazarlar da bulunuyor.

Ülkemizdeki semt, antika ve bit pazarları gibi pek çok pazar türü bulunurken bu pazarlar da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Ankara'da her ay yalnızca bir kez kurulan antika pazarları da mutlaka ziyaret edilmesi gereken alanlar arasında yer alıyor.

ayranci-antikja-pazari-002.jpg

Ankara'da kentsel dönüşümle yıkılan evlerden çıkarılan kapılar, pencereler farklı formlara dönüştürülerek yeniden hayat buluyor. Bunlar yeniden hayat bulurken mahir ellerden çıkan anılar da Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Ayrancı Antika Pazarı'nda meraklısı ile bir araya getiriliyor.

AYRANCI ANTİKA PAZARINI YALNIZCA BİR KEZ ZİYARET ETME İMKANINIZ BULUNUYOR

Ankara'nın en büyük ilçeleri arasında yer alan Çankaya'daki Ayrancı Mahallesi'nde her ayın ilk pazar günü kurulan Ayrancı Antika Pazarı, ekim ayında da yalnızca 8 Ekim Pazar günü ziyaretçilerini ağırlayacak. Ülkemizdeki pek çok kentten gelen saat, lamba, takı, süs eşyası, taş plak, oyuncak, çarık ve tarım aletlerinin sergilendiği pazarda tüm anılar yeniden hayat bulurken bu ürünler antika tutkunlarıyla her ay yalnızca bir kez bir araya getiriliyor.

ayranci-antikja-pazari-001.jpg

Pazarın ilgi çeken stantları ziyaretçilerin gözdesi olmaya devam ederken sizler de bu alanı 8 Ekim Pazar günü ziyaret edebilirsiniz. "Çorumlu Kel İbo" olarak tanınan, yaklaşık 40 yıldır antikacılık yapan İbrahim Koçak'ın tezgahı da birbirinden arklı ürünlerin hayat bulduğu tezgah olarak göz dolduruyor. Güvenevler, Çankaya adresinde kurulan Ayrancı Antika Pazarı her ayın ilk pazar günü antika meraklılarını ağırlıyor. Ankaralıların akın ettiği bu adres her antika meraklısının mutlaka ziyaret etmesi adresler arasında bulunuyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER