Ankaragücü fair play tablosunda ikinci sırada! Başkent ekibinde ilk yarının enleri

Trendyol Süper Lig'in ilk yarısı tamamlandı. Başkentin köklü kulübü MKE Ankaragücü ligin ilk yarısının sonunda oluşan fair- play tablosunda ikinci sırada yer aldı. Ankara ekibi ligin ilk devresinde nasıl bir performans ortaya koydu ve kaçıncı sırada tamamladı? En çok maça çıkan, gol atan, asist yapan, kart gören oyuncu kim? Merak edilen detayları Haberankara.com okurları için derledik.

Ankaragücü fair play tablosunda ikinci sırada! Başkent ekibinde ilk yarının enleri

Trendyol Süper Lig'de ilk devre 18. hafta maçları ile sona erdi. MKE Ankaragücü ilk yarıyı deplasmanda oynadığı Siltaş Yapı Pendikspor maçı ile tamamladı. Sarı - lacivertliler sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmada golleri MKE Ankaragücü'nde 18. dakika Efkan Bekiroğlu atarken Siltaş Yapı Pendikspor'un golünü 78. dakikada Alpaslan Öztürk attı.

İLK YARININ FAİR PLAY TABLOSU'NDA ANKARAGÜCÜ 2'İNCİ SIRADA

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'de oynadığı 17 maçta gördüğü 26 sarı ve 1 kırmızı kart ile ligde en az kart gören 3'üncü takım olurken fair - play tablosunda da 2.sırada yer aldı. Başkent ekibinin gördüğü tek kırmızı kart Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçında Ali Sowe'a çıktı. En çok sarı kart gören isim ise 4 kart ile Uros Radakovic oldu. Radokovic'i 3'er sarı kart ile Renaldo Cephas ve Olimpiu Morutan takip etti.

ANKARAGÜCÜ İLK YARIDA 20 PUAN TOPLADI

Sarı - lacivertliler, Trendyol Süper Lig'de oynadığı 17 maçta 5 maçı kazanırken, 8 beraberlik aldı. 4 maçta ise sahadan mağlubiyet ile ayrıldı ve topladığı 20 puan ile ilk yarıyı 11. basamakta tamamladı.

BERABERLİKLERİN TAKIMI ANKARAGÜCÜ

MKE Ankaragücü, Süper Lig'de oynadığı 17 maçta aldığı 8 beraberlik ile ligde açık ara en fazla berabere kalan takım oldu. Başkent ekibini 7 beraberlik ile Hatayspor takip etti.

BAŞKENT EKİBİ ATTIĞI KADAR GOL YEDİ

Başkentin köklü ekibi MKE Ankaragücü, ligde çıktığı 17 maçta rakip fileleri 22 kez havalandırırken kalesinde de 22 gol gördü ve ilk devreyi 0 averaj ile tamamladı.

ANKARAGÜCÜ 3 MAÇTA GOL SEVİNCİ YAŞAMADI

Sarı - lacivertli kulüp 2023-24 sezonunun ilk yarısında yalnızca 3 maçta gol atamadı. Bu maçlar 3. haftada Eryaman Stadyumu'nda oynanan ve Fenerbahçe'ye 1-0 kaybedilen, 12. hafta Eryaman Stadyumu'nda Antalyaspor'a 4-0 kaybedilen ve yine Eryaman Stadyumu'nda 17. hafta oynanan ve Hatayspor ile 0-0 berabere kalınan maçlar oldu.

EN ÇOK SÜRE ALAN MUJAKİC MAÇA ÇIKAN EFKAN OLDU

MKE Ankaragücü'nün 25 yaşındaki defans oyuncusu Nihad Mujakic 16 maçta forma giydi ve 1431 dakika sahada kaldı. Mujakic'i 17 maçın tamamında sırtına sarı - lacivertli formayı geçiren Efkan Bekiroğlu takip etti ve sahada 1364 dakika kaldı. En çok forma giyen üçüncü isim 16 maç ile 1539 dakika sahada kalan Uros Radakovic oldu.

ANKARAGÜCÜ'NÜN EN GOLCÜSÜ 10 NUMARASI, EN ÇOK ASİST YAPANI SOL KANATI

Başkentin sarı - lacivertli kulübünde Süper Lig'in ilk yarısında en çok rakip fileleri havalandıran oyuncu Efkan Bekiroğlu oldu. Efkan oynadığı 17 maçta 5 kez gol sevinci yaşarken 3'de asist yaptı. Ankaragücü forması ile 3 asist yapan Garry Rodrigues bu alanda takımının en iyi oldu.

SARI LACİVERTLİLER İLK YARIDA 2 PENALTI KULLANDI 1'İ KAÇTI

MKE Ankaragücü, Süper Lig'in ilk yarısında 2 penaltı kullanırken 1'ini gole çevirdi diğerinden yararlanamadı. İstabulspor ile deplasmanda oynanan ve 2-1 kaybedilen maçta Tolga Ciğerci, beyaz noktada topun başına geçmiş ve ağlara göndermişti. Kaçan penaltıyı ise Hatayspor maçında Riad Bajic kullandı ve kaleci Erce sağına yatarak penaltıyı kurtardı.

Tahsin KEMER - Haberankara.com Özel Haber (Aktif kaynak linki verilmeden kesinlikle kullanılamaz)

SONRAKİ HABER