Ankara'da yapılan Türkiye Özel Sporcular Futbol Şampiyonası tamamlandı

Sporun herkes için olduğunu göstermek adına yurt genelinde çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Son olarak özel bireyler için Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde devam eden futbol şampiyonası heyecan verici maçların ardından sona erdi.

Engelli vatandaşların sosyal hayatın içinde daha fazla olması ve onların yeteneklerini keşfetmeleri adına geçtiğimiz günlerde Türkiye Özel Sporcular Futbol Şampiyonası başlamıştı.

MAÇ SONU BÜYÜK SEVİNÇ

Ülkenin farklı yerlerinden gelen 8 farklı kulüp Ankara'da birincilik için mücadele etti. Hasan Doğan Stadyumunda gerçekleşen müsabakaların ardından finale İzmir ekibi Bornova Hasan Tahsin takımı ile Kırıkkale Mavi Otizm takımı çıktı.

Final maçında her iki takımda kupayı alabilmek için kıyasıya bir mücadele verdi. Heyecan verici mücadelede kazanan takım 4-2'lik skorla Bornova Hasan Tahsin takımı oldu. Maçın son düdüğü ile beraber takımın oyuncuları ve teknik ekibi büyük bir mutluluk yaşadı.

"HER ÇOCUĞUN YAPABİLECEĞİ BİR SPOR VAR"

Maçın ardından oyunculara madalyalarını takdim eden Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın "Türkiye Özel Sporcular Futbol Şampiyonası'nda oynayan bütün çocuklar bizim gönlümüzde şampiyondur. Federasyon olarak 'her özel çocuğun yapabileceği bir spor var' anlayışıyla çalışıyoruz" diyerek organizasyonun gerçekleşmesinin bile çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Şampiyona geride güzel mesajlar ve farkındalık bırakarak sona erdi. İlerleyen günlerde turnuvanın farklı şehirlerde organize edilmesi planlanıyor.

Kaynak: Haberankara.com