Ankara'da volkanik patlamalar sonucu oluştu ama kimse bilmiyor! Oraya giden gözlerine inanamayacak

Başkentin doğal güzelliklerini keşfetmek isteyenlerin araştırmaları devam ediyor. Özellikle hafta sonu nereye gidebileceğini araştıran Ankaralılar için volkanik patlamalar sonucu oluşmuş doğa harikası bir alanı derledik.

Ankara'da volkanik patlamalar sonucu oluştu ama kimse bilmiyor! Oraya giden gözlerine inanamayacak

İş ve okul hayatı, hayatın stresinden sıkılan bireyler fırsat buldukları her boş zamanı değerlendirmek istiyor. Ankara'da gezilecek doğal alanları merak edenler araştırmalarını sürdürürken Haberankara.com olarak keşfedilmesi gereken adresleri bir araya getirmeye devam ediyoruz. 25 ilçesi bulunan Ankara'nın çam ormanları ile kaplı doğaseverlerin uğrak adresi olan Kızılcahamam'da bulunan turistik mekanın ise henüz binlerce bilmeyeni bulunuyor.

Başkentin doğa mirasları arasında yer alan adreslerden Beşkonak Bazalt Sütunları, Kızılcahamam ilçesinde meraklılarını ağırlamaya devam ediyor. Henüz binlerce kişi bu adres bilmezken Beşkonak Bazalt Sütunlarının tarihi de bir önemi bulunuyor.

ekran-goruntusu-2023-10-03-162019.png

Ankara'nın merkezi olan Çankaya ilçesi Kızılay Meydanı'ndan yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan Kızılcahamam ilçesine gidenlerin mutlaka uğraması gereken Beşkonak Bazalt Sütunları, görüntüsü ile görenleri büyülüyor.

ANKARA'NIN KEŞFEDİLMEYİ BEKLEYEN HAZİNESİ: BEŞKONAK BAZALT SÜTUNLARI

Ankara merkezine yaklaşık bir saat uzaklıktaki Kızılcahamam ilçesinin insanlar için şifa dağıtan kaplıcalarıyla ünlü olmasının yanı sıra pek çok doğal yapıyı da bünyesinde barındırıyor. Ülkemizin en sevilen sağlık turizmi merkezlerinden olan Kızılcahamam ilçesinin her köşesi adeta cenneti andırıyor. Yeşil ormanlar, tabiat parkları ve şifalı su kaynaklarıyla ünlü olan Kızılcahamam, yıl boyu binlerce ziyaretçisine ev sahipliği yapıyor.

ekran-goruntusu-2023-10-03-162052.png

Şehrin kalabalığı, gürültüsü ve stresinden uzaklaşarak dinlenmek isteyenlerin en ideal gezi rotalarından biri olan Kızılcahamam ilçesindeki Beşkonak Bazalt Sütunları, volkanik patlamalarla oluşmuş doğal bir mirastır. Kızılcahamam'a gelenlerin mutlaka görmesi gereken Beşkonak Bazalt Sütunları'nın dünyada da eşi benzerine az rastlanmaktadır.

ekran-goruntusu-2023-10-03-162117.png

Etkileyici manzaraya şahit olmak için Kızılcahamam'a 16 kilometre uzaklıktaki Beşkonak Bazalt Sütunları’na gidenler volkanik patlamalarla yeryüzüne çıkan lavların oluşturduğu demir ve magnezyum bakımından zengin bazalt sütunlarının büyüleyici görüntüleri ile tanıma fırsatı buluyor.

ekran-goruntusu-2023-10-03-162101.png

MAGNEZYUM YÖNÜNDEN DE ZENGİN

Yaklaşık 2,5 milyon yıllık olduğu tahmin edilen lavların kristalleşmesi ile oluşan ve sarp kayalarla birbirinden güzel fotoğraflar çekme fırsatı sunan Beşkonak Bazalt Sütunları’na giderek doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Güvem - Çerkeş karayolunda Fındıklı Mahallesi yanındaki kaya kütlesinde bulunan Beşkonak Bazalt Sütunları, magnezyum yönünden zengin altıgen prizma şeklinde bir lav kayacıdır.

ekran-goruntusu-2023-10-03-162106.png

Şekil olarak sabun kalıplarına benzediği için halk arasında 'Sabun Kayalar' olarak bilinen Beşkonak Bazalt Sütunları'na gitmek için Güvem, Çerkeş Kızılcahamam Yolu Kızılcahamam'ı ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER