Ankara'da öyle bir şelale var ki çoğu kişinin adını bile duymadığına eminiz! İpek yolu üzerindeki cennet köşesini keşfedin

Ankara'nın keşfedilmesi gereken güzellikleri saymakla bitmiyor. Ankara'nın en nadide şelalelerinden henüz keşfedilmemiş olan bir adres bulunuyor. Pek çok Ankaralının adını bile duymadığı o şelale görenleri büyülerken keşfedenlerin de vazgeçilmezi oluyor.

Ankara'da öyle bir şelale var ki çoğu kişinin adını bile duymadığına eminiz! İpek yolu üzerindeki cennet köşesini keşfedin

Ankara'da doğal güzellikleri keşfedilmeyi beklerken özellikle hafta sonlarını geçirebilecekleri alanları keşfetmek isteyen Ankaralılar için yeni rotaları derlemeye devam ediyoruz. Başkent Ankara'nın keşfedilmemiş doğa harikaları bulunurken bu adreslerin nerede olduğu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Hafta sonunu sosyal etkinlikler ve Ankara'yı keşfetmeye ayırmak isteyen doğa tutkunları için merak edilen bu adreslerden birini de Nallıhan ilçesine özel olarak araştırdık.

Ankara'da doğayla ile iç içe vakit geçirebileceği, dinlenebileceği adresleri araştıran vatandaşlar kentin sosyal imkanlarının yetersiz olmasından yakınırken Ankara'nın Nallıhan ilçesinde sıcak havada serinlemek isteyenler Uyuzsuyu Şelalesi'nde yoğunluk oluşturuyor. Ankara'nın merkezi Çankaya ilçesi Kızılay Meydanı'na 160 kilometre uzaklıkta yer alan Nallıhan ilçesi, gezilecek rotaları ile öne çıkan tarihi bir ilçe konumunda bulunuyor. İpek Yolu üzerinde bulunan Nallıhan ilçesi, hem doğa hem de tarih turizmi için önemli bir yere sahipken ilçedeki Uyuzsuyu Şelalesi de pek çok Ankaralı tarafından bilinmiyor.

NALLIHAN'IN GÖZDE ROTASI: UYUZSUYU ŞELALESİ

Nallıhan ilçesinin popüler doğa harikası, Uyuzsuyu Şelalesi olarak karşımıza çıkıyor. İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan şelaleye gitmek için Uluhan yolu üzerinden Karacasu bölgesine sapıldığında alana ulaşılabiliyor. Sarıçalı Dağı’nın kuzeybatı yönünde deniz seviyesinden bin 200 metre yükseğe çıkan şelale, 60 metrelik yükseklikten dereye düşerek Uyuzsuyu Şelalesi’ni oluşturuyor. Etrafı .am ağaçlarıyla kaplı olan Uyuzsuyu Şelalesi bölgesi, piknik için de sıklıkla tercih ediliyor. Ancak alanın doğal güzelliğinin bozulmaması için piknik yapan vatandaşların temizlik kurallarına dikkat etmeleri isteniyor.

ekran-goruntusu-2023-10-03-174634.png

Şelalenin adının, kaynaktan çıkan sıcak suyun uyuz ve cilt rahatsızlıklarına iyi gelmesinden kaynaklandığı tahmin edilirken bölgenin suyu, her yıl eylül ayı sonunda kuruyor. Mart ayının ortalarında yeniden akmaya başlayan şelale, Nallıhan gezilecek yerler listesindeki önemli doğa güzellikleri arasında bulunuyor.

ekran-goruntusu-2023-10-03-174924.png

EŞSİZ GÜZELLİĞİ İLE GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Ankara ili sınırları içindeki Uyuzsuyu Şelalesi, görülmeye değer turistik alanlar arasında yer alırken yaşlı çam ağaçları da her mevsim farklı bir görsel şölen sunuyor. Gölgeleri yaz sıcaklarında şelalenin şırıltıları eşliğinde piknik yapmağa elverişli iken bulunduğu coğrafi alan sebebiyle de şelale alanında bulunan pek çok asırlık ağaca ev sahipliği yapıyor.

ekran-goruntusu-2023-10-03-174928.png

Koruma altına alınmış yaşı 700 yılı geçen anıt ağaçlarının da olduğu bölge bu yönü ile de dikkat çekerken Uyuzsuyu Şelalesi, her geçen gün keşfedilmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER