Ankara'da düzenlenen Runkara Yarı Maratonu 2024 tarihi açıklandı!

Tüm amatör ve profesyonel koşuculara açık olan Runkara Uluslararası Yarı Maratonu için Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalar atıldı. Runkara yarı maratonu tarihi ve güzergahı belli oldu.

Ankara'da düzenlenen Runkara Yarı Maratonu 2024 tarihi açıklandı!

Ankara önemli sportif faaliyetlere ev sahipliği yapmaya devam ederken kültür sanatın da başkenti olmayı sürdürüyor. Yıl boyunca pek çok önemli organizasyonu başarıyla tamamlayan Ankara Ekim ayı faaliyetleri içerisinde yer alan Runankara Yarı Maratonu için düğmeye bastı. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

RUNKARA YARI MARATONU 2024 NE ZAMAN, NEREDE KOŞULACAK, GÜZERGAHI NERESİ?

Bu yıl ikincisi koşulacak Runkara Uluslararası Yarı Maratonu, Ajansımız desteği ile gerçekleştirilecek. 13 Ekim 2024 tarihinde koşulacak Runkara Uluslararası Yarı Maratonu için Ajansımız ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Duhan Kalkan ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik tarafından imzalanan protokol ile Ankara’nın tanıtım çalışmalarına hizmet edilecek. Bu yıl 7 bin ulusal ve uluslararası koşucunun katılması beklenen yarışma ile evrensel değerlerin ve uluslararası dayanışmanın kutlanması amaçlanıyor.

Ankara'da düzenlenen Runkara Yarı Maratonu 2024 tarihi açıklandı!

Runkara güzergahı ise şu şekilde sıralandı:

Başlangıç: Atatürk Kültür Merkezi Başkent Millet Bahçesi

Tandoğan

Anıtkabir

AOÇ

Ankara Bulvarı

Hipodrom Caddesi

Bitiş: Atatürk Kültür Merkezi Başkent Millet Bahçesi

Toplam koşu güzergahı 21 km'den oluşacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER