Ankara takımlarının bu hafta Ziraat Türkiye Kupası mesaileri var!

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmalarında Ankara’nın 3 takımı yer alıyor. Başkent temsilcileri bu hafta içinde bir üst tura yükselme mücadelesi verecekler.

Ankara takımlarının bu hafta Ziraat Türkiye Kupası mesaileri var!

Ziraat Türkiye Kupası’nda 3. Tur karşılaşmaları bu hafta içerisinde oynanacak. Bu aşamada Ankara’nın 3 takımı da yer alıyor. 2. Tur karşılaşmalarında rakiplerini geçen Ankara Demirspor ile Etimesgutspor ve kupaya 3. Tur’dan giriş yapan MKE Ankaragücü daha önce belirlenen rakipleri ile karşı karşıya gelecekler. Başkent temsilcileri bu karşılaşmalarda bir süt tura yükselebilmek için mücadele edecekler.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK?

Ziraat Türkiye Kupası’nda bu hafta içinde boy gösterecek olan Ankara takımlarının karşılaşmalarına dair maç programı belli oldu. Buna göre 29 Ekim Salı günü saat 13:00’da MKE Ankaragücü deplasmanda Bursa ekiplerinden Bursa Nilüfer Futbol Spor Kulübü ile karşılaşacak. Aynı gün saat 13:30’da ise Etimesgutspor sahasında Mardin 1969 Spor’u ağırlayacak. 30 Ekim saat 13:30’da da Ankara Demirspor ile Erciyes 38 Futbol Spor Kulübü Ankara’da karşı karşıya gelecek.

TEK MAÇ SİSTEMİ!

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmalarında tek maç eleminasyon sistemi uygulanacak. Maçlarda 90 dakikayı galip bitiren takım bir üst tura yükselme hakkı elde edecekler. 90 dakika sonunda eşitlik var ise o zaman maç uzatmaya gidecek. Uzatma sonunda da eşitlik bozulmaz ise tur atlayacak olan takım penaltı atışları ile belirlenecek. Ev sahibi takımlar bu karşılaşmalarda taraftar avantajına sahip olacaklar.

Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon sistem geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi olmayacak. Grup aşamasında daha fazla sayıda maç yapılacak. UEFA’nın Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konfederasyon Kupası’nda uygulamış olduğu sistem Ziraat Türkiye Kupası’nda da uygulanacak. 5. Tur aşamasını geçen takımlar grup aşamasına katılma hakkı elde edecekler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER