Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalandı

Ülkemizin güvenlik ve huzurunu sağlamaya yönelik pek çok çalışma yürütüyor. Ankara İl Jandarma Komutanlığı da belirli tarihler arasında yapılan çalışmalar kapsamında çok sayıda şüpheliyi yakaladıklarını bildirdi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonlarda çok sayıda şüpheli yakalandı

Ülkemizde 81 il genelinde güvenlik güçlerinin çalışmaları devam ediyor. Güvenlik ve huzuru sağlamaya yönelik denetim, operasyon, uygulama ve devriyeler devam ederken Başkent Ankara'da da yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, 18 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında suç ve suçluluk faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında çok sayıda şüphelinin yakalandığını, yasaklı maddeyle kaçak ürün ele geçirildiğini bildirdi.

18 - 6 EKİM TARİHLERİNDE ANKARA'DA ASAYİŞ ÇALIŞMA RAPORU

Ankara İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 18 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda, farklı ilçelerde 11 farklı hırsızlık olayı aydınlatıldı, yakalanan 17 şüpheliden 4'ü tutuklandı, 5 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Operasyonlarda, 5 ila 25 yıl arasında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan 3 kişi cezaevlerine gönderildi.

4.webp

Yol kontrol noktalarında ve Jandarma asayiş timlerince icra edilen devriye faaliyetlerinde çeşitli suçlardan aranan 560 şüpheli de yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldığı açıklandı.

YASAKLI MADDE VE KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

Yasaklı madde ticareti ve imalatının önlenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında yasaklı madde imal ve ticaretinin yapıldığı bilgisine ulaşılan şüphelilerin adreslerine operasyon yapıldı. Şüphelilerin üzerlerinde ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 114 kök kenevir bitkisi, 293 Galara marka uyuşturucu uyarıcı madde, 1561 gram kubar esrar, 62 gram bonzai, 6 gram metamfetamin, 83 gram skunk, 1 gram kokain, 82 ecstasy, 4 gram eroin, 9 milimetre çapında 47 mermi, 5 av tüfeği kartuşu ele geçirildi. Söz konusu ürünlere el konularak 12 kişi hakkında adli işlemlere başlandı.

Çankaya ilçesinde kaçak tütün satışı yaptığı belirlenen şüphelinin iş yerinde yapılan aramada ise içerisi tütün doldurulmuş 12 bin 800 makaron, 41 bin 200 boş makaron, 650 elektronik sigara, 90 elektronik sigara likidi bulundu, şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

Başkentte kaçakçılık ve yasaklı madde ile mücadelenin hız kesmeden devam edeceğinin sinyali verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER