Amatör Lig'deki yumruklu saldırıya İsmet Beltan'dan tepki! Adalet ancak hakkaniyetle mümkün olur

Avni Balabanlı 1. Amatör Lig'inde oynanan Dışişleri Bakanlığı - İstatistik Spor maçında hakem Ömer Ergün Soylu'ya yumruklu saldırı gerçekleştirildi. Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan gündeme gelmeyen bu olayı "Bir yanlışı cezalandırırken aynı seviyede bir başka yanlışı görmezden gelemeyiz" diye eleştirdi.

Amatör Lig'deki yumruklu saldırıya İsmet Beltan'dan tepki! Adalet ancak hakkaniyetle mümkün olur

Futbol sahasında hakeme yönelik şiddet eylemleri devam ediyor. 3 Aralık Pazar saat 10.00'da Avni Balabanlı 1. Amatör Lig'inde Dışileri Bakanlığı ile İstatistik Spor arasında oynanan karşılaşmada hakem Ömer Ergün Soylu'ya Dışişleri Bakanlığı forması giyen Aykut Umut Akbulut yumruklu saldırı gerçekleştirildi.

Yumruklu saldırı olayı mücadelenin 60. dakikasında meydana geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın atak geliştirdiği sırada ceza sahası içerisinde bir oyuncunun yerde kalmasının ardından hakem oyunun devam etmesini istedi. Bunun üzerine hakem Ömer Ergün Soylu'nun yanına giden Aykut Umut Bulut hakeme yumruklu saldırıda bulundu. Saldırının ardından birinci ve ikinci yardımcı hakem orta hakemin yanına gelerek soyunma odasının yolunu tuttu.

GENÇLERBİRLİĞİ YÖNETİCİ İSMET BELTAN'DAN ADALET ÇAĞRISI

Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Beltan, sosyal medya hesbaından yaptığı paylaşım ile Avni Balabanlı 1. Amatör Lig'inde hakeme yönelik yumruklu saldırıya “Adalet ancak hakkaniyetle mümkün olur” sözleri ile tepki gösterdi.

Amatör Lig'deki yumruklu saldırıya İsmet Beltan'dan tepki! Adalet ancak hakkaniyetle mümkün olur

Beltan yaptığı paylaşımda, “Değerli Dostlar, Adalet ancak hakkaniyetle mümkün olur. Bir yanlışı cezalandırırken aynı seviyede bir başka yanlışı görmezden gelemeyiz. Şayet bunu yaparsak; çifte standart uyguladığımız ve kamuoyu baskısının esiri olduğumuz algısı oluşur. Bakınız çok yeni bir örnek: 3 Aralık Pazar günü Yenimahalle Hasan Doğan Stadı’nda oynanan Dışişleri Bakanlığı-İstatistikspor müsabakasının 60. dakikasında Dışişleri Bakanlığı’nın 4 numaralı oyuncusu Aykut Umut Akbulut müsabakanın hakemi Ömer Ergün Soylu’ya yumruklu saldırıda bulunarak hakemimizin burnunun kırılmasına sebep oldu. Gelin görün ki ortada ne disiplin soruşturması var ne de kayda değer bir ceza! Bir olay Süper Lig’de diğeri alt ligde diye yaklaşımın farklı mı olması gerekir?Bizler kediye kedi, yanlışa yanlış deriz. Asla şiddeti tasvip etmez, şiddetten medet ummayız. Lakin kimse kimseyi kamuoyunun önünde linç edilmesi için atmasına da gönlümüz razı olmaz. Şiddete topyekun karşı olmalı, kuralları herkese karşı adil biçimde uygulamalıyız” ifadelerine yer verdi.

ANKARA İL HAKEM KURULU KONUN TAKİPÇİSİ OLACAK

Ankara 1. Amatör müsabakasında görevli İl Hakemimiz Sn. Ömer Ergün SOYLU’ya yapılan fiili saldırı camiamızı son derece müteessir etmiştir.

Fair-Play ruhuyla futbola ve spora hizmet etmeye ant içmiş Ankara Hakem Camiası; her zaman nezaket ve saygıyı esas alarak sorumluluk bilinci içinde görev yapmaya kendini adamıştır ve bu kararlılığına devam edecektir.

Sporun asıl amacının; dostluk, centilmenlik ve fair-play olduğunu göz ardı eden bu tutum ve eylemlerin Türk sporunda derin yaralar açtığı aşikardır.

Hakem arkadaşımıza saha içinde yapılan bu saldırıyla ilgili duyduğumuz derin üzüntüyü tekraren belirtir, Kurulumuzca konunun titizlikle takip edildiğinin bilinmesini isteriz.

Ayrıca; bu tür olayların tekrar yaşanmaması için ilgili talimatlar çerçevesinde tüm tedbirlerin alınması ve tesis edilmesi için kararlılıkla çalışmalarımız devam edecektir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER