Ağır sıklet boks şampiyonu Dursun iddialı

Kıtalar arası ünvan maçını hükmen kazanan ve ter dökemeden Altın kemer sahibi olan Muhammet Dursun, iddialı açıklamalarda bulundu.

Ağır sıklet boks şampiyonu Dursun iddialı

Milli kick boksçu Muhammed Dursun, İstanbul Kartal Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde kıtalar arası ağır sıklet ünvan maçına çıkmıştı. Dursun ile Demoktorik Kongo'lu rakibi Kazola Trinita altın kemer için kıyasıya bir maç yapacaktı. Fakat Trinita ringe çıkmayı reddetti ve Muhammed Dursun tek damla ter akıtmadan altın kemerin sahibi oldu. Milli kick bokçu Dursun, ulusal ve uluslararası şampiyonlukları arasına, kıtalar arası ağır sıklet şampiyonluğunu da eklediğini ifade ederek, kick boks sporuna 2005 yılında başladığını ve 2009 yılından beri aktif olarak ringlerde olduğunu ifade etti.

Ağır sıklet boks şampiyonu Dursun iddialı

MİLLİ KİCK BOKSÇU'DAN BİREYSEL SPORLARDAKİ BAŞARILARA VURGU

Dursun, spor denilince insanların aklına sadece futbol geldiğini fakat futbolda olduğu kadar bireysel sporlar da çok fazla madalya getirdiklerini söyledi.

Ünvan maçında rakibinin kendisinden çekindiğini ve karşısına çıkmaya cesaret edemediğini aktaran Muhammed Dursun, Kıtalar Arası Boks Şampiyonası'nın Almanya'da düzenleneceğini fakat 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremler nedeniyle İstanbul'a alındığını ifade ederek,
"Sırbistan'da hemen hemen bir ay kadar kaldık. Çok iyi ağır sıklet sporcularla bir hazırlık dönemi geçirdik. Bir ay kadar Kıbrıs'ta Avrupa şampiyonu Metin Turunç ile bir hazırlık dönemim oldu. Zaman yaklaştıkça Türkiye'de hemen hemen bazı illerde hazırlıklarımı söndürdük ve zaten hemen hemen maça bir ay kala da bu hazırlık sürecini bitirmiş olduk. Ne yazık ki ringe çıktığımızda ben de orada öğrendim. Rakibimiz bizden çekildi, karşımıza çıkmaya cesaret edemedi. Zaten bu cesaretsizliğini aslında maçtan bir gün önce yüz yüze rakiple karşı karşıya geldiğimizde rakip gelmeyerek bunu göstermişti" dedi.

Ağır sıklet boks şampiyonu Dursun iddialı - Resim : 2

DURSUN FORMUNDAN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDİ

Muhammed Dursun, 2024'te düzenlenecek uluslararası organizasyonlar için yurt dışına giderek hazırlık sürecine gireceğini belirtti. Ayrıca Dursun, rakibi çekildiği için form olarak iyi olduğunu ve yıpranmadığını ifade ederek ikinci kemeri de diğer omzuna almak istediğini aktardı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER