Adı Galatasaray ile anılan İlkay Gündoğan yeniden Manchester City'e gitti

Almanya'da doğup büyüyen ve uzun yıllar Borussia Dortmund forması giyen İlkay Gündoğan 2016 yılında Manchester City'e transfer olmuştu. Burada bir sembol haline gelen Alman Milli futbolcu geçtiğimiz yaz Barcelona'nın yolunu tutmuştu.

Adı Galatasaray ile anılan İlkay Gündoğan yeniden Manchester City'e gitti

Türk kökenli olmasına rağmen Almanya Milli Takımını seçen İlkay Gündoğan kulüp kariyerinde ise büyük başarılara imza attı. Manchester City'de 7 yıl boyunca forma giyen İlkay ardından İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona'ya gitmişti.

İLKAY YENİDEN İNGİLTERE'YE TRANSFER OLDU

Transfer döneminde adı sık sık Galatasaray ile anılan ve kendisinin de sarı kırmızılılara sempatisinin olduğu bilinen İlkay sürpriz bir şekilde eski kulübüne geri döndü. Geçtiğimiz sezon Barcelona ile 51 maça çıkan 33 yaşındaki futbolcunun Manchester City ile 1 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi.

"BURAYA GERİ DÖNME FIRSATINA SAHİP OLMAK..."

İmzasının ardından duygu ve düşüncelerini ifade eden İlkay "Manchester City'deki yedi yılım benim için hem saha içinde hem de saha dışında saf bir mutluluk dönemiydi. Bir insan ve oyuncu olarak büyüdüm, City taraftarlarıyla özel bir ilişki geliştirdim ve inanılmaz bir başarı elde ettim. Hayatımın olağanüstü bir dönemiydi. Buraya geri dönme fırsatına sahip olmak çok şey ifade ediyor" şeklinde konuştu.

Manchester City ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Şehre Hoş geldin İlkay Gündoğan" diyerek transferi duyurdu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER