ABB FOMGET ikinci şampiyonluk kupası için sezona başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Kulübü Başkanı Yalçın Demirkol, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde bu sezon ikinci kez şampiyonluk kupasını Ankara'ya kazandırmak için iddialı bir takım kurduklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) FOMGET Kulübü, yeni sezona 'şampiyonluk' parolası ile başladı. FOMGET Kulübü Başkanı Yalçın Demirkol, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde bu sezon ikinci kez şampiyonluk kupasını Başkent Ankara'ya kazandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ve iddialı bir takım kurduklarını belirtti.

Yeni sezon hazırlıklarına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Demirkol, "Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Spor Kulübü olarak geçen sezon bir önceki sezonun şampiyonu olarak lige iddialı girmiştik." ifadelerine yer verirken sezonda şampiyonluk hedeflerinin olduğunu ifade etti.

ABB FOMGET, SEZONA ŞAMPİYONLUK PAROLASIYLA BAŞLAYACAK

Şampiyonluğunun son hafta kaybedilmesinden dolayı dersler çıkardıklarını belirten Demirkol, "Transferde biraz daha ince eleyip sık dokuduk, kadro derinliği de oluşturduk. Kaliteli oyuncular aldık, bizden 8 arkadaşımız ayrıldı, onların yerine 10 transfer yaptık, her mevkide yedeğimiz var, hepsi de kaliteli oyuncular.'' dedi. Sezona kadro olarak hazır olduklarını ifade eden Demirkol, şu anda tam kadro lige hazır olduklarını dile getirdi. Ligin 8 Eylül'e ertelendiğini anımsatan Demirkol, lige hazır olduklarını yinelerken
kadın futbolunun son yıllarda daha da fazla geliştiğini dile getirdi.

ABB FOMGET ikinci şampiyonluk kupası için sezona başladı

İddialı bir takım kurduklarını ifade eden Demirkol, "Bu sezon yabancı oyuncu kalitemiz de yerli oyuncu kalitemiz de bir tık daha ötede, iyi bir kadro oluşturduk. Orta sahaya ağırlık verdik, aynı şekilde defansa ve forvete de takviyelerimiz oldu." diyen .Demirkol, "Dört büyük kulüplerin hepsinin kadın takımları Süper Lig'de mücadele ediyor, biz de Ankara'nın kadın futbolundaki tek temsilcisiyiz. Ankara'mızı en iyi şekilde temsil ediyoruz. Son 2 sezonun bütününe baktığınızda en başarılı takım biziz, önceki sezon şampiyon olup bu sene ikinci bitirdik. Şampiyonluk hedefimiz bu sene de Ankara Büyükşehir Belediyemiz ve Başkan Mansur Yavaş desteğiyle devam ediyor. Sezona en iyi şekilde başlayıp şampiyon olarak bitirmek istiyoruz." şeklinde konuştu. "Ankara'ya bir şampiyonluk daha getireceğiz" diyen Demirkol, FOMGET'in şampiyonluğundan sonra Ankara'da kadın futboluna ilginin çok arttığını da dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı