ABB ASKİ Sporlu şampiyon milli güreşçiler başkentte coşkuyla karşılandı

Ülkemizde çeşitli sportif faaliyetlerden elde edilen başarılar gündem olmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan spor kulüpleri ve sporcuların elde ettikleri başarılar gündem olurken sporcular da yurda dönüş yaptı.

ABB ASKİ Sporlu şampiyon milli güreşçiler başkentte coşkuyla karşılandı

Ülkemizde spor alanında oldukça bereketli bir yıl geçirildi. Pek çok başarı ardı ardına gelirken Türkiye'nin adı tüm dünyada yankılandı. Sporcularımızın elde ettiği başarılar gurur kaynağı olmaya devam ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) bünyesinde faaliyet gösteren spor kulüpleri ve sporcular aldıkları başarılarla tüm dünyada adından söz ettirmeyi sürdürüyor.

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Milli Güreş Şampiyonası’nda madalya kazanan ABB'nin ASKİ Spor Kulübü milli güreşçileri yurda döndü. ASKİ Sporlu şampiyonlar, Esenboğa Havalimanı’nda kulüp yöneticileri, antrenörleri, çalışma arkadaşları, aileleri ve vatandaşlar coşkuyla karşıladı. İlginin yoğun 9olduğu karşılamada tezahürat sesleri bir süre kesilmedi.

AKİ SPORCULARI BAŞKENTE DÖNDÜ

Müsabakalarda kazandıkları şampiyonluklarla Ankara'ya adım atan milli sporcuları Esenboğa Havalimanı’nda coşku ve gururla karşılandı. ASKİ Sporlu şampiyonlar;

  • 2023 Dünya Milli Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kilo final müsabakasında Rıza Kayaalp gümüş madalya,
  • Grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazanan ve dünya şampiyonu olan Ali Cengiz,
  • Grekoromen stil 63 kiloda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Enes Başar yurda döndü.

yns-9266.jpg

Bir sonraki hedeflerinin olimpiyatlarda yer almak olduğunu belirten Grekoromen Milli Takım Direktörü Erdoğan Karaali “Son yılların en kaliteli dünya şampiyonası oldu. Olimpiyat öncesi her zaman dünya şampiyonaları kota maçları olduğu için sert geçiyor. Bizde 4 madalya ile 2 kota aldık. İnşallah kalan kotaları da tamamlayıp tam takım olimpiyatlara katılmak için mücadele edeceğiz tek hedefimiz bundan sonra olimpiyatlarda alacağımız başarı. Emek veren herkese teşekkür ederim.” değerlendirmesinde bulundu.

yns-9166.jpg

“MUTLUYUZ GURURLUYUZ”

Mehter Takımı ve Türk Bayraklarıyla karşılanan milli sporcular, üstü açık otobüs ile şehir turu da yaptı. Büyükler kategorisinde ilk kez Türkiye’yi temsil ettiği için mutlu ve gururlu olduğunu belirten şampiyon güreşçi Ali Cengiz, “Geçen yıl büyükler kategorisinde ilk deneyimimdi. İlk defa ülkemi temsil etme fırsatı buldum büyükler kategorisinde 3’üncü olarak tamamladık.Zorlu bir yılımız geçti, yılın 10 ayı kamptaydık ve çok sıkı çalıştık. Çok şükür bu sene Avrupa 2’incisi oldum.

yns-8871.jpg

Bu son yapılan dünya şampiyonasında da ülkemize de altın madalya kazandırdım mutluyum ve gururluyum.'' dedi. Güreşçiler aldıkları başarılardan dolayı mutluluklarını dile getirirken olimpiyatlar için hız kesmeden çalışacaklarını belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER