ABB ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül evine Paris vizesi ile döndü!

ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönerek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı.

ABB ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül evine Paris vizesi ile döndü!

ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül, Dünya Güreş Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönerek 2024 Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı kazandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü'nün gurur kaynağı olan Taha Akgül, Esenboğa Havaalanı'nda coşkuyla karşılandı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da gerçekleşen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül, Macar rakibi Daniel Ligeti'yi mağlup ederek bronz madalya kazandı. Bu başarıyla Paris Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden Akgül, büyük bir coşkuyla karşılandı.

ankara-tasarim-36.jpg

"NİYE İKİNCİ KEZ PARİS’TE ALTIN MADALYA GELMESİN?"

Gurur veren başarısının ardından Esenboğa Havaalanı'nda ASKİ Spor Kulübü yöneticileri, antrenörleri ve vatandaşlar tarafından karşılanan Taha Akgül, duygusal anlar yaşadı. Kariyerinde 1 Olimpiyat, 3 Dünya ve 10 Avrupa şampiyonluğu bulunan Akgül, Paris Olimpiyatları'nda altın madalya sözü vererek:

"Çok iyi hazırlandık, gereken her şeyi yaptık ama bronz madalya nasip oldu. Olimpiyat senesi öncesinde kazanılan bu Olimpiyat kotası ve bronz madalyanın önemli olduğunu düşünüyorum. Olimpiyatlardan önce yapılan dünya şampiyonaları her zaman en zor müsabakalardır. Çok zorlu bir Dünya Şampiyonası geçirdiğimizi söyleyebilirim. Gerekli dersleri çıkaracağız, Paris Olimpiyatlarına daha iyi hazırlanacağız. Paris’te altın madalya sözü verelim milletimize. Biraz daha çalışmak gerekiyor demek ki. Bunun bilincinde olan sporcularız. Niye ikinci kez Paris’te altın madalya gelmesin? Bunun için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

ankara-tasarim-37.jpg

"ÖNÜMÜZDE ZOR BİR SÜREÇ VAR"

ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, Taha Akgül'ün 14 yıldır zirvede olduğunu ve Paris'te altın madalya kazanmayı hedeflediklerini belirterek:

"Gönül isterdi ki altın madalyalar kazanalım. Son dört yılın en zorlu Dünya Şampiyonasıydı. Takım Kaptanımız Taha Akgül 14 yıldır zirvede. Şimdi biz her şeyi Taha’nın sırtına yüklemişiz, hep Taha şampiyon olsun istiyoruz. Dile kolay 3 Dünya, 10 Avrupa ve 1 Olimpiyat şampiyonluğu var. Yeni sporcularımıza biraz daha bu yükü yükleyip Taha’yı rahatlatmak istiyoruz. Önümüzde zor bir süreç var. Ekibimizle beraber güzel bir şekilde hazırlanıp ikinci Olimpiyat şampiyonluğunu kazanıp ülkemize dönmek istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

ankara-tasarim-38-001.jpg

"BİZE BU ONURU YAŞATTILAR"

Ruhi Bedir adlı ASKİ Spor Yönetim Kurulu üyesi ise sporcu arkadaşların ellerinden geleni yaptığını ve bu onuru yaşattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Sporcu arkadaşlarım ellerinden gelen gayretin hepsini gösterdiler. Bize bu onuru yaşattılar. Burada teşekkür etmek istediğim bir de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş var. O bütün maddi ve manevi desteklerini hiçbir zaman esirgemediler."

Taha Akgül'ün başarısı, Ankara'nın spor alanındaki gücünü bir kez daha gösterirken, 2024 Paris Olimpiyatları heyecanını artırdı. Sporcu, gelecekteki başarıları için daha da fazla çalışma sözü vererek ülkesine umut verdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER