98. Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, neden önemli?

Türkiye'nin en köklü spor organizasyonlarından olan Gazi Koşusu bir asra yakın bir süredir organize edilmeye devam ediliyor. Sadece bir kaç dakika süren bir yarış olmasına rağmen Gazi Koşusu önemli bir konumda bulunuyor.

98. Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, neden önemli?

Ülkemizde ilk olarak 1927 yılında yapılan Gazi Koşusu bir at yarışı organizasyonu olarak biliniyor. Adını Mustafa Kemal Atatürk'ün gazi unvanından alan koşu için beklenen gün geldi.

98. GAZİ KOŞUSU YAYIN VE YER BİLGİLERİ

At yarışı tutkunlarının ve üst düzey isimlerinde yakından takip ettiği Gazi Koşusu her sene olduğu gibi bu senede Veliefendi Hipodromunda düzenlenecek. Konu yakından takip edenler için ayrıntılı bilgiler belli oldu.

98. Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda, neden önemli?

2024 Yılında 98. defa düzenlenecek olan Gazi Koşusu yarın saat 17:15'de koşulacak. Gazi Koşusu TJK ve TAY TV'nin yanı sıra toplamda 32 kuruluş tarafından canlı olarak verilecek. Önemli ulusal kanalların 17:15'te yayınlarına ara verip Gazi Koşusunu yayınlaması bekleniyor.

BÜYÜK ÖDÜL BELLİ OLDU

Bu sene Gazi Koşusunda 22 at koşacak. Yarışçı atların sahipleri ve jokeylerin sergileyeceği performansta yakından takip edilecek. 22 at arasından birinci olanın kazanacağı ödül ise 13.5 Milyon TL olacak. Koşuyu kazanan tayın sahibine ikramiye haricinde diğer ek olarak alacağı ücret ile birlikte toplamda yaklaşık 25 Milyon TL miktarında bir ödeme yapılacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER