2024 Şampiyonlar ligi ne zaman başlıyor, turnuva kura çekimi ne zaman?

Futbolseverlerin günlerdir merakla beklediği Şampiyonlar liginde eleme maçlarının bitmesine çok az bir zaman kaldı. 19-20 Ağustos tarihlerinde Play-Off maçlarının oynandığı düşler sahnesinde lig aşamasının ne zaman başlayacağı belli oldu.

2024 Şampiyonlar ligi ne zaman başlıyor, turnuva kura çekimi ne zaman?

Uzun bir süredir beklenen Avrupa kupalarındaki yeni oynanış sistemi bu sezon hayata geçirilecek. Yıllardır bir gelenek haline gelen Avrupa kupalarındaki grup maçları geçen sezon itibariyle tarihe karışmış ve lig aşamasına geçildiği duyurulmuştu.

Yeni sistemde takım sayısı 32'den 36'ya yükseltilmişti. Bu formatta takımlar 3 takımlar rövanşlı olacak şekilde toplam 6 maç yerine her biri farklı takımla olacak şekilde 8 maç oynayacak. Bu mücadelelerin ardından ise son 16 turuna hangi takımların yükseleceği belli olacak ve turnuva eski şekli ile o aşamadan itibaren devam edecek.

GERİ SAYIM SÜRÜYOR

Şampiyonlar Ligi Play-Off aşamasını geçmesi halinde turnuvaya katılacak tek Türk takımı olacak Galatasaray'ın rakipleri 29 Ağustos'ta çekilecek kura ile belli olacak. Yapılacak kura çekiminin ardından yeni formatlı Şampiyonlar Liginde ilk maçlar 17-19 Eylül 2024 tarihlerinde oynanacak.

Yeni formatta lig aşamasında UEFA Avrupa ligine düşme gibi bir durum bulunmuyor. Bu nedenle takımların maçlara daha hırslı ve odaklanmış bir şekilde çıkması sağlanacak. İlk defa denenecek sistemin beğenilip beğenilmeyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER