2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları ne zaman başlıyor, Türkiye kaç sporcu gönderecek?

Her 4 senede bir düzenlenen olimpiyat oyunlarının bitişinin hemen ardından engelli sporculara özel oyunlar gerçekleştiriliyor. Sporcular olimpiyat sporlarında kendileri gibi isimlerle yarışarak madalyaya ulaşmaya çalışıyor.

2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları ne zaman başlıyor, Türkiye kaç sporcu gönderecek?

Fiziksel engelli sporcuların kendilerine özel olarak düzenlenen olimpiyatlar olarak bilinen Paralimpik oyunları, Olimpiyatların gerçekleştiği şehirlerde yapılıyor. Heyecan düzeyi yüksek mücadeleler aynı zamanda dünya genelindeki engelli bireylerin spora ilgisinin artmasına neden oluyor.

GÖZLER PARALİMPİK OLİMPİYATLARINDA OLACAK

Türkiye'de de özellikle futbol konusunda Paralimpik sporcularımızın elde ettiği başarılar bu oyunlara ilgiyi artırmayı başardı. 28 Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada ülkemiz adına 94 sporcu yarışacak.

Neredeyse normal olimpiyat kadrosuna yakın bir sporcu sayısının olması ülkenin bu konuda yaptığı yatırımların nasıl bir boyuta ulaştığının göstergesi oldu. Bu sene 15 farklı branşta 49 kadın ve 45 erkek paralimpik sporcu ile mücadele edecek Türkiye madalya beklentisini yüksek tutuyor.

TÜRKİYE'NİN SPORCULARDAN BEKLENTİSİ YÜKSEK

2020 Tokyo Paralimpik Olimpiyat oyunlarında 15 madalya kazanan ve ülke için bir rekora imza atan Türkiye bu başarısının üstüne çıkmak istiyor. Paris Olimpiyat oyunlarında istediği madalya sayısına ulaşamayan Türkiye bu durumu Paralimpik sporcuların elde edeceği başarı ile telafi etmek istiyor. Bu oyunlarında aynı şekilde TRT ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER