2024 Olimpiyatları nerede, ne zaman başlıyor? Kaç Türk sporcu olacak

Antik çağlara kadar uzanan bir geçmişi olan olimpiyat oyunları modern anlamda ilk olarak 1896 yılında düzenlenmeye başlandı. O zamandan beri 4 yılda bir düzenlenen bu büyük organizasyona farklı milletlerden katılım sağlanıyor.

2024 Olimpiyatları nerede, ne zaman başlıyor? Kaç Türk sporcu olacak

İnsanlığın gördüğü en büyük spor organizasyonları arasında gösterilen olimpiyatlara ülkemizden de büyük ilgi gösteriliyor. Özellikle güreş ve halter gibi yoğun efor sarf edilen sporlarda elde ettiğimiz başarılar ile ülkemiz olimpiyatlarda madalyalar kazanıyor.

OYUNLARIN ADRESİ BU FENER FRANSA OLDU

Milli duyguların ön planda yaşanmasını sağlayan olimpiyatlar 3 yılın aradan yeniden spor severler ile buluşacak. Normalde 4 yılda bir düzenlenen turnuva koronavirüs pandemisinden dolayı son olarak 2021'de Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenmişti.

2024 yılında ise olimpiyatların adresi Fransa'nın Başkenti Paris oldu. 26 Temmuz'da başlayacak olimpiyatlar 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

TÜRKİYE MİLLİLERDEN MADALYA BEKLİYOR

Türkiye önceki yıllarda olduğu gibi bu senede büyük bir sporcu katılımı ile turnuvada yer alacak. Millilerimiz Paris oyunlarında 102 kişi olarak Türkiye'yi temsil edecek. En fazla sporcumuz 16 kişi ile atletizmde olacakken Badminton, Bisiklet, Halter, Kürek ve Masa Tenisi branşlarında 1'er sporcumuz olacak. Sporcularımızın 54'ü kadın, 48'i ise erkek oldu.

Olimpiyat oyunlarının bu sene TRT 1 ekranlarında yayınlanması bekleniyor. Avrupa futbol şampiyonasının beraberinde getirdiği milli havanın olimpiyatlarda da süreceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER