2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece alan ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler yurda döndü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kenti spor ve sporcuların başkenti yapmak adına çalışmalarına devam ederken ASKİ Spor Kulübü'nün sporcuları da başarıları ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece alan ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler yurda döndü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kentteki sporculara olan desteklerini sürdürüyor. ABB spora ve sporcuya destek vermeye devam ederken ASKİ Spor Kulübü sporcuları Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül şampiyon, Soner Demirtaş ikinci, Osman Göçen üçüncü ve İbrahim Çiftçi de üçüncü olarak Türkiye’ye şampiyonluğu kazandırdı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda 31 yıl aradan sonra Serbest Güreş Milli Takımı, takım halinde Avrupa Şampiyonu olurken Taha Akgül şampiyonluğu, takım ise Türkiye’ye birinciliğini getirdi.

AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASINA ADINI YAZDIRAN SPORCULAR YURDA DÖNDÜ

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda adını altın harflerle tarihe yazdıran ASKİ Spor Kulübü Sporcuları; Ankara Esenboğa Havalimanı’nda mehter takımı eşliğinde aileleri, sporcu arkadaşları ve sevenleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece alan ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler yurda döndü!

Güreş Şampiyonasında; Taha Akgül 125 kilogramda altın, Soner Demirtaş 74 kilogramda gümüş, Osman Göçen 86 kilogramda bronz ve İbrahim Çiftçi 97 kilogramda bronz madalya kazanarak göğüsleri kabartırken ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, “Binlerce kere şükürler olsun ki 31 yıl aradan sonra takım şampiyonluğu nasip oldu.

2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece alan ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler yurda döndü! - Resim : 2

Taha’nın Avrupa Şampiyonluğunu kazanması başarıya imza atması bu çok önemliydi. Ayrıca Soner Demirtaş, Osman Göçen, İbrahim Çiftçi ASKİ Spor bünyesinde sporcularımızın madalyalar alması ve takımıza katkı sağlaması çok önemliydi.'' ifadelerine yer verdi.

2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece alan ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler yurda döndü! - Resim : 3

ABB BAŞKANI YAVAŞ'A TEŞEKKÜR

Değerlendirmelerine devam eden Çakmar, ‘’Bu anlamda Onursal Başkanımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum, bize çok büyük destekleri var. Dün özellikle Mansur Başkanımız bizi aradı tebrik etti.

2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda derece alan ASKİ Sporlu Milli Güreşçiler yurda döndü! - Resim : 4

Bu anlamda başkanımızın bu desteği bizi kamçılıyor ve güç veriyor. Türkiye’ye güzel bir şekilde döndük. Romanya’da 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya aldık. 10 sıklette 8 madalya maçı aldık. 2024 hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Diğer sporcularımızla yeni madalyalar alıp milletimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER