Sincan Belediyesinin Matematik Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor

Sincan Belediyesi tarafından hizmete kazandırılan Matematik Müzesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Matematik Müzesi'ne olan ilgi devam ederken müzeyle ilgili ayrıntılarda daha önce alanı ziyaret etmemiş olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor.

Sincan Belediyesinin Matematik Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor

Ankara'nın ilçe belediyeleri tarafından hayata kazandırılan projeler vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Hayata geçirilen projelere ilişkin bilgiler verilmeye devam ederken Sincan Belediyesinden yeni bir açıklama geldi. Sincan Belediyesi hayata geçirdiği proje ile yoğun ilgi gördüklerini kaydetti.

Sincan Belediyesi tarafından hayata kazandırılan Matematik Müzesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yalnızca ilçe halkının değil çevre ilçelerden gelen vatandaşları da ağırlayan Matematik Müzesinde özellikle çocuklar keşfetmenin keyfine varıyor.

SİNCAN’DA MATEMATİK MÜZESİNE YOĞUN İLGİ DEVAM EDİYOR

Gezenlerin hayran bırakan Matematik Müzesi, yaz kış demeden vatandaşlara kapılarını açmaya devam ederken matematik severlerin uğrak noktası olmayı da sürdürüyor. Matematik Müzesi, yaz başından beri binlerce ziyaretçiyi ağırlarken her yaştan öğrencinin ve vatandaşın ilgiyle gezdiği bu alan, matematiğin hem daha iyi anlaşılmasını sağlıyor hem de sevdiriyor.

Sincan Belediyesinin Matematik Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor

Matematik Müzesi’ne gösterilen ilgiden memnun olduğunu dile getiren Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, "Matematiği sevmeyen ve matematikten hiç anlamadığını düşünen birisi bile Matematik Müzemize birkaç defa geldiğinde matematikçi olup çıkar. Bu kadar iddialı konuşuyorum. Gençlerimize ve çocuklarımıza çok faydalı olduğunu gördüğümüz bir projemiz Matematik Müzesi. Herkesin ziyaret etmesini mutlaka tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

Matematik Müzesi’nde yer alan tangram, satranç, puzzle, 4 işlem, çarpan, sayı sıralama gibi oyunlar ziyaretçiler tarafından beğenilirken kilit taşlarıyla yapılıp yıkılan Mimar Sinan’ın Mostar Köprüsü de ziyaretçileri etkisi altına alıyor. Materyalleri tek tek inceleyen ziyaretçiler, gezi sonunda müzeyi gezmekten aldıkları keyfi dile getiriyor.

SONRAKİ HABER