Sincan Belediyesi'nin "Farkında Ol, Hayata Geç Kalma" programı yapıldı

Ankara’da Sincan Belediyesi tarafından 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı münasebetiyle “Farkında ol, Hayata Geç Kalma” etkinliği düzenlendi.

Sincan Belediyesi'nin "Farkında Ol, Hayata Geç Kalma" programı yapıldı

Sincan Belediyesi halk sağlığı ile önemli bir etkinliğin altına daha imza attı. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı için Etlik Onkoloji Hastanesi’nin desteği ile bilgilendirme ve eğitim programı yapıldı. Meme kanseri ile alakalı olarak uzmanlar tarafından etkinliğe katılanlara bilgi verildi.

3 UZMAN İSİM BİLGİLENDİRDİ

Lale Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak Cerrahi Onkoloji Uzmanı Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Lütfi Doğan, Cerrahi Onkoloji Uzmanı Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. K. Çağlar Özçelik, Genel Cerrahi Uzmanı Etlik Şehir Hastanesi Onkoloji Hastanesi Başhekim yardımcısı Op. Dr. Toygar Sarı katıldılar.

Düzenlenen programda meme kanseri hakkında uzman isimler bilgilendirmede bulundular. Erken teşhisin bu hastalıkta hayat kurtardığı belirtilirken bunun için düzenli olarak kontrol yaptırmanın çok önemli olduğunun altı çizildi.

BAŞKAN MURAT ERCAN KONUŞMA YAPTI

Düzenlenen etkinliğe katılan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan bir konuşma gerçekleştirerek, “Ankara’daki ilk sağlıklı hayat merkezini Sincan’a kurmuştuk. Elbette bugün bunların sayısı arttı. Hanımefendilere kanser ile ilgili bilinçlendirme yapılması için 6 yıldır bu çalışmalar yapılıyor. Bugün de buna yönelik bir etkinlik daha yapıyoruz. Etlik Onkoloji Hastane’mize bunun için teşekkür ediyoruz. Böyle güzel ve anlamlı bir bilinçlendirme programı yaptıkları için Başhekimimize ve Başhekim yardımcımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün bu etkinliğe katılanlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER