Sincan Belediyesinin 30 Ağustos programı belli oldu

Ülke ve şehir genelinde olduğu gibi ilçelerde de milli bayram hazırlıkları sürüyor. Türk ordusunun bundan 102 yıl önce 30 Ağustos'ta elde ettiği bağımsızlık zaferi Ankara'nın Sincan ilçesinde de coşkuyla kutlanacak.

Sincan Belediyesinin 30 Ağustos programı belli oldu

Uzun yıllar baskı ve düşman işgali altında yaşayan Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk etrafında birleşmiş ve milli mücadeleye başlamıştı. Yokluk içerisinde olmasına rağmen pes etmeyen Türk Ordusu zaman içinde Anadolu topraklarından düşmanı temizlemişti.

30 Ağustos'ta Kütahya'da elde edilen zafer ise daha sonrasında Zafer Bayramı olarak her sene kutlanmaya başlandı. Bir asrı geride bırakan bu zafer bu senede her yaştan insanın katılımı ile kutlanacak.

PROGRAMLARIN ADRESİ LALE MEYDANI OLDU

Ankara'nın Sincan ilçesinde de bu özel gün dolayısıyla bir dizi etkinlik gerçekleşecek. Konu ile ilgili bir paylaşımda bulunan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan gerçekleştirilecek programın yeri ve saatini duyurdu.

Sincan Belediyesinin 30 Ağustos programı belli oldu

"30 Ağustos Zafer Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz" diyen Başkan Ercan programların Sincan Lale Meydanında 14:00-20:00 saatleri arasında yapılacağını açıkladı. Sincanlı vatandaşlar öğle saatlerinden akşama kadar "Zafer" temalı fotoğraf sergisi, Kahve İkramı ve Sokak Oyunları ile 30 Ağustos kutlamalarında yerini alabilecek.

Ankara'nın farklı ilçeleri ve Türkiye genelinde de bir çok etkinlik vatandaşlar ile buluşacak. Programlara farklı yaş gruplarından yüksek katılımların olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER