Sincan Belediyesinin 30 Ağustos kutlamaları renkli anlara sahne oldu

30 Ağustos zaferinin 102. yıl dönümü yurt genelinde coşkuyla kutlandı. Kutlamaların gerçekleştiği yerlerden birisi olan Sincan'da özellikle küçük çocuklar doyasıya eğlendi.

Milli Mücadelenin sonucunu tayin eden ve Türk tarihinin en önemli zaferleri arasında giren Dumlupınar Meydan Muharebesi her sene 30 Ağustos'ta coşkuyla kutlanıyor. Bu özel günde her yaştan vatandaş bir araya gelerek gün boyu bayramın ve bağımsızlığın mutluluğunu yaşıyor.

Sincan Belediyesi de bugüne özel olarak bir dizi etkinlik hazırladığını duyurmuştu. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Lale meydanında yapılacak etkinliklere tüm vatandaşları davet etmişti.

ÇOCUKLAR İÇİN SOKAK OYUNLARI ETKİNLİĞİ HAZIRLANDI

İlçenin işlek yerlerinden olan Lale meydanında kurulan stantlara gösterilen ilgi memnuniyet verdi. Gençler ve aileleri alandaki sergide gösterilen fotoğrafları dikkatle inceledi. Meydana gelen vatandaşlara ilgililer tarafından Kahve ikramı yapılırken aynı zamanda sokak oyunları etkinliği yapıldı. Çocuklar düzenlenen etkinlikte neşe içinde oyunlar oynayarak vakitlerini geçirdi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da "Kahraman milletimizin büyük zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı büyük bir gurur ve coşkuyla kutladık. 102 yıl önce, istiklal mücadelemize ilham veren inanç ve kararlılıkla nice yüzyıllara!" diyerek bayrama dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Kaynak: Haberankara.com