Sincan Belediyesinden yüzlerce çölyak hastasına para yardımı

Ankara'nın Sincan ilçesinde yaşayan Çölyak hastalarına yönelik belediye tarafından belirli zaman aralıkları ile desteklerde bulunuluyor. Yapılan destek ile vatandaşların glutensiz gıdalara ulaşmalarında kendilerine kolaylık sağlanıyor.

Sincan Belediyesinden yüzlerce çölyak hastasına para yardımı

Halk arasındaki adıyla glüten olan besinleri yiyememe problemi olan çölyak hastalığı, insana yeme alışkanlığını büyük oranda değiştiren bir rahatsız olarak biliniyor.

SİNCAN BELEDİYESİ: "VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"

Sahip olduğu hastalıktan dolayı bir çok besinin glütensiz versiyonunu temin etmek zorunda olanlara yönelik Sincan Belediyesi sosyal anlamda desteğini sürdürüyor. Konu ile ilgili Sincan Belediyesi yaptığı açıklamada çölyak hastalığı olan vatandaşlara verdikleri desteklerin içeriğinden bahsetti.

Sincan Belediyesinden yüzlerce çölyak hastasına para yardımı

Belediye sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda "Glütensiz gıda desteği ve 3 ayda bir yapılan nakdi yardımlar ile 457 Çölyak hastası vatandaşımızın yanındayız" dedi.

450'DEN FAZLA İNSANIN HESAPLARINA PARA YATIRILIYOR

Glütensiz gıda temini, nakdi yardım ve çeşitli etkinliklerle çölyak hastalarının yanında olduklarını ifade eden Sincan Belediyesi 457 kişiye 1000 TL destekte bulunduklarını ifade etti.

Ömür boyu bu şekilde yaşamak zorunda olan glüten hastaları hayatlarını glütensiz besin tüketmeye özen göstererek geçiriyor. Bu konuda yapılan etkinliklerle insanlar arasında farkındalık oluşmasına yardımcı olunuyor. Sincan'da bu hizmetin geçmişte olduğu gibi ilerleyen süreçte de devam ettirilmesi ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER