Sincan Belediyesi zararlı haşerelerin çoğalmasını önlüyor

Kent ve kırsalda yaşayan vatandaşların en çok rahatsızlık yaşadığı konuların başında vektörler yer alıyor. Çok hızlı bir şekilde çoğalan sivri ve kara sinek gibi canlılar özellikle yaz aylarında insanların sokak ve parklarda rahat zaman geçirmesine engel oluyor.

Sincan Belediyesi zararlı haşerelerin çoğalmasını önlüyor

Nüfusu bir çok şehirden fazla olan Ankara'nın Sincan ilçesinde, bu sorunun çözülmesi adına ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Teknolojinin verdiği imkanlarla hızlı ve etkili yöntemlerle çalışmalar yaptığını ifade eden Sincan Belediyesi aynı kararlılık ile işlemlerin süreceğini vurguluyor.

GÜN BOYU İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Sincan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 24 saate yayılan bir mücadele politikası benimsiyor. Halk ve yaşam alanı hijyenini önemseyen ekipler onaylı ilaçlar kullanarak haşerelerin etkili olmasını engelliyor.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'da yaz aylarından beri devam eden çalışmalara dair dönem dönem vatandaşları bilgilendirmişti. Başkan Ercan ekiplerin vektörlerin en yoğun olduğu yerlerde sık sık ilaçlamalar yapıyor.

SİNCAN HALKININ ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREV

Eldeki imkanlarını kullanarak ilaçlama çalışmalarını sürdüren Sincan Belediyesi, hizmet ettiği vatandaşlardan ciddi bir istekte bulundu. Belediye ekipleri Sincanlılardan çöpleri ağızları açık atmamaları ve mutfak atıklarını ile yiyeceklerini açıkta bırakmamalarını rica etti.

İnsan sağlığının devam etmesi konusunda ilaçlamalar büyük önem taşıyor. Bu nedenle Sincan Belediyesi yıl boyu gerektiği yerlerde bu yönde çalışmalar yapıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER