Sincan Belediyesi yüzlerce çiftçiye tohum desteğinde bulundu

Tarımlar faaliyetleri canlı tutmak ve onları destekleme konusunda günümüzde bir çok program uygulanıyor. Sincan Belediyesi de verdiği hizmetle ile ilçede tarımla ilgilenenlere yanınızdayız mesajı veriyor.

Sincan Belediyesi yüzlerce çiftçiye tohum desteğinde bulundu

Her geçen gün önemi daha da artan fakat çeşitli nedenlerden dolayı sık sık problemler yaşayan çiftçiler, devlet kurumları tarafından aldıkları destekler ile maddi ve manevi olarak rahatlıyor.

Sincan Belediyesi de önceki dönemlerde yaptığı çitçiye “%50 Hibeli Buğday Tohumu Desteği" programını bu senede gerçekleştirdi. Tam 504 çiftçinin yararlandığı bu destek için Yenipeçenek mahallesinde bir tören düzenlendi.

Sincan Belediyesi yüzlerce çiftçiye tohum desteğinde bulundu

"OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇMEKLE SORUMLUYUZ"

Çok sayıda ilçe siyasetçisinin ve yöneticisinin katıldığı törende konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan "Tarımsal üretim çok önemli bir konu, milli güvenlik meselesi. Pandeminin getirdiği ağır sonuçlar, tedarik zincirinin bozulması, küresel ısınmanın artması, su kaynaklarının giderek azalması, toprağı bilinçsiz kullanmaktan kaynaklanan verimsizlik, arazilerin bölünmesi gibi meseleler tarımsal üretime engel oluyor. Bizler elimizden geldiği kadar bu olumsuzlukların önüne geçmekle sorumluyuz" diyerek elini taşın altına koyduklarını vurguladı.

"ÜRETİM DEYİNCE AKLA SİNCAN GELİYOR"

Sincan'ın bu alanlarda ilçe için önemine dikkat çeken Başkan Murat Ercan "Alanımız diğer metropol ilçelerle kıyaslanamayacak kadar büyük. Bir taraftan da Ankara'nın sanayi merkeziyiz. Üretim deyince akla Sincan geliyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Ercan sözlerinin sonunda tohum dağıtımının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Çiftçilerde ilgililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER