Sincan Belediyesi yetiştirdiği organik sebzeleri ihtiyaç sahiplerine gönderiyor

Bir çok şehirde olduğu gibi Ankara'da da maddi durumu ihtiyaçlarını karşılamaya yetmeyenlere destek olunuyor. Sincan'da ise dar gelirli ailelere gıda yönünde yardım edilirken önemli bir konuya dikkat ediliyor.

Sincan ilçesinde geçtiğimiz dönemlerde geri dönüşümün önemini her nesile aşılamak ve tarımı desteklemek adına eko-çiftlik yapılmıştı. İlçe tarımını kalkındıran bir hizmet anlayışı benimseyen Sincan Belediyesi bu hassasiyetini yaptığı yardımla da gösterdi.

TARLADAN SOFRAYA ORGANİK BESİN

Sincan Belediyesi tarafından eko-çiftlikte yetiştirilen sebze ve meyvelerin paketlenip yardıma muhtaç insanlara gönderildiği öğrenildi. Konu ile ilgili konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan "Ödüllü projemiz Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezimizde, sürdürülebilir tarımsal yöntemlerle yetiştirilen organik sebzeleri ve dalından toplanan taptaze meyveleri özenle paketliyor, ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz" dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ÜCRETSİZ DESTEK

Belediyeye bağlı ekipler gerçekleştirdikleri ürün yetiştirme sürecinin ardından sebze ve meyveleri özenle topluyor. Toplanan organik ürünler paketlenip sisteme kaydedilen adreslerdeki vatandaşların evlerine yollanıyor. Böylece Sincan'da yaşayan yardıma muhtaç insanlar direk olarak tarladan gelen organik besinler ile sofralarını süslüyor.

Sincan topraklarının verimini artıran bu uygulama görenler tarafından takdirle karşılandı. Önemli bir misyon yüklenen eko çiftlikte bu hizmetin aynı şekilde ilerleyen yıllarda da devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com