Sincan Belediyesi vatandaşların ilk iftar heyecanına ortak oldu

Müslüman dünyası ilk iftarını dün itibariyle gerçekleştirdi. Sincan Belediyesi de ilçede kurduğu iftar çadırı ile vatandaşlara ücretsiz yemek ikramında bulundu.

Sincan Belediyesi vatandaşların ilk iftar heyecanına ortak oldu

Müslümanların "On bir ayın sultanı" olarak nitelendirdiği, manevi anlamda çok özel bir zaman olan Ramazan Ayı bu sene 1 Mart itibariyle başladı. Sahur vaktinde oruç tutmaya niyetlenen Müslümanlar güneş batana kadar yemek ya da başka bir takviye almadan günlerini tamamlıyor.

Sincan Belediyesi vatandaşların ilk iftar heyecanına ortak oldu

İFTAR ÇADIRLARINDA İLK ORUÇLAR AÇILDI

Toplumumuzda da kıymet verilen bir ay olan Ramazan'da ihtiyaç sahibi aileler ve yardıma muhtaç insanlara destek olunurken dayanışma ve empati duygusunun artmasına katkıda bulunuluyor.

Öte yandan Ramazan ayı deyince akla gelen ilk unsurlardan olan iftar çadırları bu yılda şehirlerde yerlerini aldı. Vatandaşlar kurulan iftar çadırlarında ücretsiz bir şekilde yemek yiyerek oruçlarını açıyor.

"HEMŞEHRİLERİMİZLE BİR ARADAYIZ"

Bu özel dönem kapsamında Sincan Belediyesi önceki senelerde olduğu gibi bu senede ilçede iftar çadırı kurdu. Şehrin popüler noktalarından Lale meydanına kurulan çadır ile Ramazan ayında orucunu açacak insanlara birlikte bu anı yaşama fırsatı sunuldu.

Sincan Belediyesi vatandaşların ilk iftar heyecanına ortak oldu - Resim : 2

Sincan Belediyesi de "Ramazan-ı Şerif’in bereketini komşularımızla paylaşıyoruz. Bu yıl da İftar Çadırımızda hemşehrilerimizle bir aradayız" ifadelerini kullanarak çadırda bu senenin ilk iftarından görüntüler paylaştı.

Sincan Belediyesi iftar çadırı son güne kadar Lale Meydanında kalmaya devam edecek. Vatandaşlar bu yılda çeşit çeşit yemek ile orucunu açmayı sürdürecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER