Sincan Belediyesi Üretici Köylü Pazarı hizmet vermeye başladı

Ankara'nın Sincan ilçesinde üreten insanı teşvik etmek ve onların gelirlerini artırmak adına kurulan pazarların ilki bugün gerçekleşti.

Sincan Belediyesi Üretici Köylü Pazarı hizmet vermeye başladı

Sincan Belediyesi önceki yıllarda olduğu gibi bu senede vatandaşların kırsal kesimlerde kendi imkanları ile ürettikleri gıdaları satmaları için pazar kurdu. Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan pazarların ilk adresi Yenikent semti oldu.

KÖYLÜ PAZARLARI START VERDİ

Ülkemizde tarıma ve çiftçiye geniş ölçekli verilen desteklere ek olarak daha kısıtlı imkanlarla geçimini sağlayan insanlara da kolaylık sağlanıyor. Bu kapsamda Sincan Belediyesi geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda "Köylerimizde üreticilerin özenle yetiştirdiği taptaze ürünler Üretici Köylü Pazarlarında hemşerilerimize arz ediliyor" demiş ve kurulacak takvimlerin adreslerini paylaşmıştı.

Sincan Belediyesi Üretici Köylü Pazarı hizmet vermeye başladı

Yapılan takvimde ilk gün olarak 14 Temmuz işaret edilmişti. Yapılan paylaşımın ardından beklenen gün geldi ve Üretici Köylü Pazarı Sincan'da kuruldu. Mustafa Kemal Mahallesi Fatih Caddesi Yenikent Kapalı Semt Pazarında kurulan pazarda vatandaşlar arada bir yer olmadan üretilen gıdaları satın alma fırsatı buldu.

SİNCANLILAR ÜRETİCİ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

Sincan'da yaşayan vatandaşlarda doğal ve taze ürün hassasiyetleri ile pazarda kurulan tezgahları incelediler. Vatandaşların bütçelerine alışveriş yaptığı ve üreticiye destek olunan pazarlar ilerleyen günlerde de kurulmaya devam edilecek. Sincan Belediyesi yaptığı açıklamada 3 farklı yerde daha pazar kurulacağını ifade etmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER