Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı Yetenek sınavı başvuruları başladı

Sincan ilçesinde geçtiğimiz yıllarda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ortaklığında hayata geçirilen konservatuvar yeni döneme hazırlanıyor. Bu konuda eğitim almak isteyenler için belediye beklenen açıklamayı yaptı.

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı Yetenek sınavı başvuruları başladı

Ankara'nın Sincan ilçesinden yeni müzisyenlerin ve sanat insanlarının çıkması için kurulan Konservatuvar ilçeye sanat konusunda önemli bir artı kazandırdı. 3 yıl boyunca buradan eğitim alan gençlerin sanat hayatına ve hayallerine ulaşmasına yardımcı olunmaya devam ediliyor.

BAŞVURULAR İÇİN ERİŞİM AÇILDI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Sincan Belediyesinin bir araya gelerek açtığı bu eğitim yuvası ile ilgili belediye yeni dönem açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada öğrenci adaylarının eğitim alması için geçmesi gereken yetenek sınavı sürecine dair bilgiler verildi.

Sincan Belediyesinin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı 2024-2025 Dönemi Yetenek Sınavı başvuruları başladı. Türk musikisine gönül vermiş birbirinden kıymetli akademisyenlerden eğitim alma fırsatı sizleri bekliyor" denildi.

Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı Yetenek sınavı başvuruları başladı

DOLU DOLU MÜZİK EĞİTİMİ

Bugün itibariyle başlayan başvurular 1 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. Türk Musikisi Konservatuvarında eğitim almak isteyen vatandaşlar başvurularını internet üzerinden yapabilecekler.

Sınavı geçip okulda eğitim almaya hak kazanan adaylar hem müzik eğitimi alacak hem de yeni enstrümanlar kullanmayı öğrenecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER